Κάλεσμα στα μέλη του να μην πληρώνουν συνειδητά τη συνδρομή τους στον Ιατρικό Σύλλογο Ρεθύμνου απευθύνει ο Σύλλογος Ειδικευόμενων Γιατρών του Νοσοκομείου, καθώς όπως υποστηρίζει σε ανακοίνωσή του, η συνάντηση με το Δ.Σ. του Ι.Σ. σχετικά με το θέμα της αύξησης της συνδρομής  ήταν άκαρπη.

Συγκεκριμένα οι ειδικευόμενοι θεωρούν ότι η συνδρομή είναι υπερβολική. Αναφέρουν  πως «η μόνη δέσμευση από πλευράς του Ι.Σ. ήταν ότι δεν θα ζητούνται από τους ειδικευόμενους τα 20 επιπλέον ευρώ του ταμείου αρωγής που έτσι και αλλιώς ήταν προαιρετικά. Σαν απερχόμενο Δ.Σ. καλούμε τα μέλη του συλλόγου μας να μπλοκάρουν συνειδητά την πληρωμή της συνδρομής τους στον Ι.Σ. Ρεθύμνου, καθώς το 33% της αύξησης που παραταύτα παραμένει είναι υπερβολικό σε συνθήκες μείωσης μισθών και κρίσης που αγγίζουν τους ειδικευόμενους γιατρούς».

Συνεχίζουν χαρακτηρίζοντας παράλογη την αύξηση και τονίζουν:

«Μετά από την παράλογη αύξηση της ετήσιας εισφοράς στον Ιατρικό σύλλογο εν μέσω κρίσης και της αντιπαράθεσης που έχει δημιουργηθεί πάνω στο θέμα από τον σύλλογό μας, καλούμε όλα τα μέλη του συλλόγου μας να μπλοκάρουν την καταβολή της ετήσιας εισφοράς στον Ι.Σ. Ρεθύμνου.

Αυτό μπορεί να γίνει νόμιμα ως εξής:

Για όσους από εμάς πρόκειται να μετακινηθούμε σε άλλο Ι.Σ. εντός του έτους (λόγω ολοκλήρωσης του κομματιού της ειδικότητας στο Γ.Ν. Ρεθύμνου) ζητάμε να πληρώσουμε την ετήσια εισφορά στον σύλλογο που θα πάμε και όχι σε αυτόν του Ρεθύμνου (Νόμιμο δικαίωμά μας).
Για όσους από εμάς δεν θα μετακινηθούμε αλλού, καθυστερούμε την καταβολή της δόσης με αυτές των επομένων ετών.

Εάν στο μεταξύ χρειαστούμε έγγραφα από το Τ.Σ.Α.Υ, είναι υποχρέωση του Τ.Σ.Α.Υ., να μας τα παρέχει ανεξάρτητα αν είμαστε εντάξει με την εισφορά στο Ι.Σ. Έτσι εάν μας αρνηθεί ο οικείος Ι.Σ. τη διαμεσολάβηση με το Τ.Σ.Α.Υ. καταγγέλλουμε το γεγονός στο Τ.Σ.Α.Υ στην Αθήνα με αναφορά (φαξ) και στο Δ.Σ. του συλλόγου μας, ώστε στη συνέχεια να κινηθούμε ομαδικά. Αν υπάρξει εμπλοκή παρά ταύτα στη διαδικασία και εμείς θέλουμε αποτέλεσμα, εξυπηρετούμαστε είτε ταχυδρομικά με τα κεντρικά του Τ.Σ.Α.Υ., είτε στο γραφείο του Τ.Σ.Α.Υ. στο Ηράκλειο (Πλατεία Αγίου Μηνά), είτε στα γραφεία του Τ.Σ.Α.Υ. στον Ι.Σ. Χανίων.

Για όσους συναδέρφους πρόκειται να αναλάβουν εντός του έτους υπηρεσία στο Ρέθυμνο, τους καλούμε να έχουν αποπληρώσει την ετήσια εισφορά τους πριν να έρθουν και στη συνέχεια να καθυστερούν τις δόσεις των επομένων ετών».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook