Η Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων αποφάσισε να μειώσει στις 120 θέσεις τη \”νεκρή ζώνη\” στα Περιβόλια για το κρητικό ντέρμπι του Πλατανιά με τον ΟΦΗ.
Κατά συνέπεια παρά την αρχική άρνηση η Χανιώτικη ΠΑΕ θα δώσει 300 εισιτήρια στον ΟΦΗ για τις ανάγκες των φιλάθλων του.
Η σχετική ανακοίνωση:

«Μετά από αμοιβαίες υποχωρήσεις και διευκρινίσεις και με την Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων να επισημαίνει ότι η «νεκρή ζώνη» για λόγους ασφαλείας θα είναι, τελικά, 120 θέσεις και όχι 300, όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί, η Π.Α.Ε. Πλατανιάς Χανίων αποφάσισε τη χορήγηση 300 εισιτηρίων (στη Θύρα 4 και σε όμορες θέσεις της Θύρας 3) στην Π.Α.Ε. Ο.Φ.Η. (η οποία, αρχικά, είχε ζητήσει 400) και 10 προσκλήσεων στη Θύρα VIP, για τον επικείμενο αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων, τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014, στις 19.30, στο Δημοτικό Γήπεδο Περιβολίων.
Η απόφαση πάρθηκε σήμερα αργά το μεσημέρι, στην καθιερωμένη σύσκεψη (φωτογραφία) για τα μέτρα ασφαλείας του αγώνα, που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Γήπεδο Περιβολίων. Στη διάρκεια της σύσκεψης επαναβεβαιώθηκε ότι το κλίμα μεταξύ των δύο Κρητικών Π.Α.Ε. ήταν και παραμένει πολύ καλό και τονίστηκε, απ” όλες τις πλευρές, ότι κυρίαρχος στόχος είναι να γίνει ένας καλός αγώνας, που θα έχουν τη δυνατότητα να τον απολαύσουν χωρίς προβλήματα οι φίλοι και των δύο ομάδων, αλλά και γενικότερα όλη η ποδοσφαιρική Ελλάδα.
Εκ μέρους της Π.Α.Ε. Πλατανιάς Χανίων, ο β” αντιπρόεδρος κ. Αντώνης Κοκολοδημητράκης σημείωσε ότι η λύση που βρέθηκε, μετά τις καίριες υποχωρήσεις που υπήρξαν, ικανοποιεί όλες τις πλευρές, τόνισε ότι ο συγκεκριμένος αγώνας αποτελεί μια γιορτή για την Κρήτη και επεσήμανε ότι θα πρέπει να απομονωθούν εκείνες οι λιγοστές ακραίες φωνές, που το προηγούμενο διάστημα επιχείρησαν -ανεπιτυχώς- να δημιουργήσουν προβλήματα στις σχέσεις των δύο Π.Α.Ε.
Απόλυτα ικανοποιημένος από την απόφαση της Π.Α.Ε. Πλατανιάς Χανίων εμφανίστηκε ο αντιπρόεδρος του Ο.Φ.Η. κ. Γιάννης Φασομυτάκης, ο οποίος ευχαρίστησε τη Διοίκηση της Χανιώτικης ομάδας για τη συνεργασία και υπογράμμισε ότι οι δύο Π.Α.Ε. συνδέονται διαχρονικά με ισχυρούς δεσμούς. Παράλληλα, συμφώνησε με τον κ. Κοκολοδημητράκη ότι στόχος και της Π.Α.Ε. Ο.Φ.Η. είναι να αποτελέσει ο συγκεκριμένος αγώνας μια γιορτή για την Κρήτη, τονίζοντας ότι η Διοίκηση της Ηρακλειώτικης ομάδας θα εργαστεί για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός στο ακέραιο.
Σημειώνεται, επίσης, ότι τόσο ο κ. Κοκολοδημητράκης όσο και ο κ. Φασομυτάκης συμφώνησαν απόλυτα με τις επισημάνσεις του αστυνομικού υποδιευθυντή Χανίων κ. Γιάννη Θεοδωρογλάκη, για αυστηρούς ελέγχους όλων των φιλάθλων προκειμένου η διεξαγωγή του αγώνα να γίνει χωρίς κανένα πρόβλημα».

ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Ταυτόχρονα, αποφασίστηκαν και συνυπογράφησαν, στο σχετικό πρακτικό, από όλους τους συμμετέχοντες στη σύσκεψη τα εξής μέτρα ασφαλείας:
– «Η προσέλευση των φιλάθλων του Πλατανιά να γίνει μεμονωμένα.
– Τυχόν μεμονωμένοι φίλαθλοι της Π.Α.Ε. Ο.Φ.Η. που θα προσέλθουν για παρακολούθηση του αγώνα να μη φέρουν διακριτικά της ομάδας τους.
– Να αποκλειστεί η πρόσβαση και η είσοδος στο Γήπεδο Περιβολίων φιλάθλων που δεν διαθέτουν ονομαστικό ή σφραγισμένο από το Α.Τ. Χανίων εισιτήριο για τον εν λόγω αγώνα, καθώς επίσης και όσων βρίσκονται σε προφανή κατάσταση μέθης ή υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών.
– Οι φίλαθλοι που θα προσέλθουν στο γήπεδο για να παρακολουθήσουν τον αγώνα, να φέρουν μαζί τους πέραν του εισιτηρίου που θα κατέχουν και την αστυνομική ταυτότητα ή το διαβατήριο τους ή άδεια διαμονής εφόσον πρόκειται για αλλοδαπούς.
– Να μην επιτραπεί η είσοδος στο Γήπεδο Περιβολίων φιλάθλου φέροντα πανό ή πλακάτ με υβριστικό/προκλητικό ή αντεθνικό περιεχόμενο, σε ελληνικό ή ξενόγλωσσο κείμενο, καθώς και τα φέροντα στηρίγματα (κοντάρια).
– Σε περίπτωση που αναρτηθούν στις κερκίδες πανό τα οποία περιέχουν υβριστικό περιεχόμενο, με μέριμνα της γηπεδούχου ομάδας και κατόπιν συνεννόησης με την Αστυνομία, αυτά να απομακρύνονται».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook