Είχε πραγματοποιήσει 15 ληστείες με ένα… χειρόγραφο σημείωμα. «Κάνω ληστεία, δώστε τα λεφτά, θα σας ανατινάξω», έγραφε στο χαρτί που έδινε στον ταμία.

Και έτσι, χωρίς να χρησιμοποιεί ίχνος βίας, ο 29χρονος Ελληνας είχε καταφέρει να «μαζέψει» περίπου 100.000 ευρώ. Τελικά έφευγε για τη Σερβία, όπου διέμενε μόνιμα με τη γυναίκα του.

Η προχθεσινή απόπειρα ληστείας τράπεζας στο Περιστέρι ήταν μοιραία για τη δράση του 29χρονου. Η υπάλληλος ενεργοποίησε τον συναγερμό και ο 29χρονος, που επιχείρησε να διαφύγει, συνελήφθη από τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ που έσπευσαν στο σημείο.

Οπως προέκυψε από την έρευνα του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής, ο 29χρονος από τα τέλη του έτους 2011 είχε διαπράξει 15 ληστείες σε υποκαταστήματα τραπεζών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με τον ίδιο τρόπο.

Εμπαινε στα υποκαταστήματα και προσποιούμενος τον πελάτη, με ακάλυπτα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, περίμενε τη σειρά του. Οταν πλησίαζε το ταμείο, έδειχνε ή έδινε στον υπάλληλο της τράπεζας ιδιόχειρο απειλητικό σημείωμα χωρίς να γίνεται αντιληπτός από πελάτες και άλλους υπαλλήλους της τράπεζας.

Μάλιστα, όταν δεν γινόταν αντιληπτός άφηνε και το σημείωμα, προκειμένου να μην αφήσει τον υπάλληλο «ακάλυπτο».

Αφού έπαιρνε τα χρήματα, τα τοποθετούσε σε τσάντα που είχε μαζί του και διέφευγε πεζός ή επιβιβαζόταν σε ταξί. Μετά τη διάπραξη κάθε ληστείας, ο 29χρονος διέφευγε στη Σερβία, όπου διαμένει μόνιμα με τη Σέρβα σύζυγό του, προκειμένου να είναι δύσκολος ο εντοπισμός και η σύλληψή του.

Από τις πολύμηνες έρευνες των αστυνομικών είχε εξακριβωθεί ότι επρόκειτο για το ίδιο άτομο που διέπραττε τις ληστείες. Το συνολικό χρηματικό ποσό που αφαίρεσε ανέρχεται στα 99.610 ευρώ και 100 δολάρια ΗΠΑ.

ethnos.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook