Ένοχος κρίθηκε χθες από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου, 33χρονος Ροδίτης που κατηγορούνταν για αποπλάνηση παιδιού που έχει συμπληρώσει τα 10 έτη όχι όμως και τα 13 έτη κατ, εξακολούθηση και στον οποίο επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 6 ετών.

Στην ίδια υπόθεση κατηγορούνταν και η 49χρονη μητέρα του παιδιού η οποία με την ίδια απόφαση του δικαστηρίου κρίθηκε αθώα λόγω αμφιβολιών .

Η υπόθεση παραπέμθηκε στη δικαιοσύνη με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου και σύμφωνα με το κατηγορητήριο αφορούσε τα τρία παιδιά της 49χρονης καθώς και ένα ακόμη παιδί άλλης οικογένειας, τα οποία επιδίδονταν σε ασελγείς πράξεις μεταξύ τους υπό τη καθοδήγηση του 33χρονου αλλά και με την ανοχή της οικογένειας.

Σε πρώτο βαθμό τον Σεπτέμβριο του 2010, και οι δύο είχαν κριθεί ένοχοι από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου και είχαν καταδικαστεί ο 33χρονος σε ποινή κάθειρξης 8 ετών και η 49χρονη σε 6 χρόνια κάθειρξη με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Χθες ενώπιον του δικαστηρίου κατά την εξέταση της υπόθεσης, η οποία έγινε κεκλεισμένων των θυρών, και οι δύο υπεραμύνθηκαν της αθωότητας τους, το οποίο δεν πείστηκε για τον 33χρονο τον οποίο έκρινε ένοχο για την κατηγορία της αποπλάνησης και αθώο για την ενδοοικογενειακή βία, ενώ απάλλαξε από τις κατηγορίες την 49χρονη λόγω αμφιβολιών.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο 33χρονος για παρόμοια υπόθεση έχει ξανακαθίσει στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Κω κατηγορούμενος για ασέλγεια και αποπλάνηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει το 10ο έτος της ηλικίας του.

Η υπόθεση εκδικάστηκε στις 2 Νοεμβρίου 2009 όπου δεν εμφανίστηκε ούτε η μητέρα αλλά ούτε και το ανήλικο παιδί στο οποίο φερόταν ότι ασέλγησε ο 33χρονος ενώπιον του δικαστηρίου, παρά μόνο δύο μάρτυρες οι οποίοι και κατέθεσαν στη δίκη.

Μετά την ολοκλήρωση της ακροαματικής διαδικασίας, το δικαστήριο μετέτρεψε την κατηγορία σε βαθμό πλημμελήματος (ασέλγεια) και καθώς δεν υπήρχε έγκληση από την οικογένεια του παιδιού για την κατηγορία αυτή, έπαυσε εφ’ όρου την ποινική δίωξη για τον 33χρονο.

newpost.gr/ΡΟΔΙΑΚΗ