Σε εξέλιξη βρίσκεται -από το πρωί της Παρασκευής- μεγάλη επιχείρηση εξάρθρωσης κυκλώματος εμπορίας βρεφών στη Μαγνησία, τον Αλίαρτο και τα Φάρσαλα. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει επτά συλλήψεις, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για πέντε Βούλγαρους και δύο Έλληνες, εκ των οποίων ο ένας είναι δικηγόρος. Μάλιστα, οι συλλήψεις έλαβαν χώρα στο Βόλο, στο δικηγορικό γραφείο του γνωστού δικηγόρου, τη στιγμή που ένας άντρας από το Πήλιο βρισκόταν εκεί και διαπραγματευόταν ένα βρέφος έναντι 5.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του e-Volos.gr, η υπόθεση άρχισε να ξετυλίγεται όταν οι αρχές έλαβαν μια πληροφορία που ήθελε ένα βρέφος 10 μόλις ημερών να έχει πέσει στα χέρια κυκλώματος εμπορίας. Οι πληροφορίες αυτές \”φωτογράφιζαν\” το δικηγόρο καθώς κι έναν άνδρα, ο οποίος είχε αποταχθεί από το Λιμενικό Σώμα από το 1981.

Οι Βούλγαροι που εμπλέκονται στην υπόθεση είναι από τον καταυλισμό των Ρομά στον Αλμυρό Μαγνησίας, ενώ ο ένας εξ αυτών φέρεται να εμπλέκεται και στην υπόθεση της μικρής Μαρίας. Αξίζει να σημειωθεί πως στο γραφείο του δικηγόρου βρέθηκαν ακόμη τέσσερις φάκελοι με αγοραπωλησίες βρεφών.

Αστυνομικές δυνάμεις \”θερίζουν\” την περιοχή και αναμένονται περαιτέρω εξελίξεις.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook