Υλικά

• 1 κιλό τσουκνίδες (φύλλα)
• 4 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένο
• 100 γρ. δυόσμο, ψιλοκομμένο
• 90 γρ. αλεύρι
• 300 ml. ζωμό λαχανικών ή νερό
• 80 ml. παρθένο ελαιόλαδο (για το σερβίρισμα)
• Χυμό από ½ λεμόνι (για το σερβίρισμα)
• Αλάτι & πιπέρι (ανάλογο)

Εκτέλεση

Βάζουμε σε κατσαρόλα το ζωμό λαχανικών ή το νερό και το φέρνουμε σε σημείο βρασμού. Ζεματίζουμε τις τσουκνίδες, τις στραγγίζουμε πολύ καλά, κρατώντας κατά μέρος το ζωμό.

Στη συνέχεια τις χτυπάμε σε γουδί καλά μέχρι να λιώσουν, προσθέτοντας από σιγά σιγά το αλεύρι χωρίς όμως να σταματήσουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε το σκόρδο, το δυόσμο και φτιάχνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.

Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αποκτήσουμε ένα ομοιόμορφο πηχτό χυλό. Ακολούθως, προσθέτουμε περίπου 200 ml. από το ζωμό που ζεματίσαμε τις τσουκνίδες και το ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα. Μόλις έρθει σε σημείο βρασμού, διορθώνουμε τη γεύση αν χρειάζεται και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Βάζουμε το χυμό λεμονιού, ραντίζουμε με παρθένο ελαιόλαδο και σερβίρουμε.