Πενθήμερη απεργία στο σχήμα της Δημόσιας Τηλεόρασης (ΔΤ) που λειτουργεί στη Θεσσαλονίκη κηρύσσει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ, διαμαρτυρόμενο για τον προσχηματικό τρόπο με τον οποίον αντιμετωπίζει η κυβέρνηση το δικαίωμα της περιφέρειας στη δημόσια ενημέρωση.

Η απεργιακή κινητοποίηση αρχίζει την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014 στις 06.00 πμ και λήγει την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014 την ίδια ώρα.

Η ΕΣΗΕΜ-Θ καλεί την κυβέρνηση να διατηρήσει τη Θεσσαλονίκη ως έδρα άρτιου, αυτόνομου και πλήρως στελεχωμένου σταθμού της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης διασφαλίζοντας με τον τρόπο αυτό το δικαίωμα των πολιτών της περιφέρειας στην Ενημέρωση.

Σε μια δεύτερη ανακοίνωση η ΕΣΗΕΜ-Θ εξαπολύει επίθεση στον Π. Καψή που όπως σημειώνει με \”μια επιχείρηση απαξίωσης της ΕΡΤ3, με διαστρεβλωμένα και λειψά στοιχεία, μισές αλήθειες και ένα ανέξοδο ευχολόγιο για το μέλλον της Ενημέρωσης στην περιφέρεια\”, επιχειρεί \”να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για την ακύρωση της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης στη Βόρεια Ελλάδα\”.

Σύμφωνα με την ΕΣΗΕΜΘ, στις δηλώσεις του Παντελή Καψή για άνισο επιμερισμό δαπανών της ΕΡΤ3 υπέρ του προσωπικού και εις βάρος της παραγωγής προγράμματος σκοπίμως παραλείπει να διευκρινίσει ποιο ποσοστό από το προϋπολογισμένο υπέρ της ΕΡΤ3 μέρος του ανταποδοτικού τέλους κατέληγε πράγματι στον σταθμό.

Ο Π. Καψής, παραλείπει επίσης σύμφωνα με την ΕΣΗΕΜΘ \”να αναφέρει ότι έστω και με τον περιορισμένο αυτόν πόρο η ΕΡΤ3 διέθετε την καλύτερη αναλογία κόστους προς παραγόμενο πρόγραμμα\”.

Σύμφωνα με την ΕΣΗΕΜ- Θ \”οι παραλείψεις αυτές δεν είναι παράδοξες: εντάσσονται στην αντίληψη που αποδεδειγμένα υπηρετεί ο κύριος Καψής, ότι η εμβέλεια της δημόσιας ενημέρωσης πρέπει να φτάνει ως την περιφέρεια της Πλατείας Συντάγματος\”.

news247.gr/ ΕΣΗΕΜ-Θ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook