Νέος γύρος πολιτικής αντιπαράθεσης ξεκίνησε με αφορμή αυτή τη φορά την επικείμενη εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ να δηλώνει σήμερα στη Βουλή πως η επόμενη Βουλή θα είναι εκείνη που θα εκλέξει τον νέο ανώτατο πολιτειακό άρχοντα.

\”Να το καταλάβετε καλά Πρόεδρο της Δημοκρατίας επόμενο θα εκλέξει η Βουλή, που θα έχει πλειοψηφία τον ΣΥΡΙΖΑ και τις δυνάμεις που αντιμάχονται το μνημόνιο και τις πολιτικές της καταστροφής\”, είπε ο Αλ. Τσίπρας.

Λίγες ώρες αργότερα ο πρωθυπουργός σήκωνε το \”γάντι\” της αντιπαράθεσης και ξεκαθάρισε πως όποιος προκαλέσει πρόωρες εκλογές θα πρέπει να αναλάβει και την ευθύνη λέγοντας χαρακτηριστικά: \”Εκλογές ο ελληνικός λαός θέλει το 2016 και η προσπάθειά μου είναι να γίνουν το 2016, εκείνος που θα επιδιώξει να γίνουν το 2015 θα έχει και την πολιτική ευθύνη. Εμείς δεν έχουμε πρόβλημα να γίνουν το 2015, μην κάνετε λάθος, η Ελλάδα έχει ανάγκη να γίνουν το 2016 και εμένα κριτήριό μου μόνο είναι η Ελλάδα\”.

\”Λάδι στη φωτιά\” της φημολογίας περί εξελίξεων είχε πέσει από χθες όταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε μια αποστροφή του λόγου αποχαιρέτησε τους υπαλλήλους της Προεδρίας, εννοώντας ωστόσο πως δεν θα είναι για όλο το 2015 στο προεδρικό μέγαρο επειδή θα υπάρξει η νέα εκλογή.

Μάλιστα μετά από σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ για τα λεγόμενα του κ. Παπούλια, η Προεδρία απάντησε με τον πλέον επίσημο τρόπο ότι δεν τίθεται θέμα παραίτησης.

megatv.com

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook