Τέσσερις από τους δεκατρείς βασικότερους τομείς της ελληνικής οικονομίας πέρασαν σε θετικό πρόσημο έπειτα από μία δραματική πενταετία, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και της Τράπεζας της Ελλάδος.

Πρωταγωνιστής της μεταστροφής η οποία σημειώθηκε σε έναν από τους τρεις οικονομικούς κλάδους της χώρας ήταν, φυσικά, οι ταξιδιωτικές εισπράξεις, οι οποίες εκτινάχτηκαν στο 17,7% με το τέλος της θερινής τουριστικής περιόδου.

Ακολουθούν οι υπηρεσίες που παρέχουν οι δικηγόροι, οι συμβολαιογράφοι, οι λογιστές και οι σύμβουλοι επιχειρήσεων (+13,1%). Αξιοσημείωτη ήταν η αύξηση του τζίρου των αεροπορικών μεταφορών (5,1%), κόντρα στις εξελίξεις στις άλλες μεταφορές (χερσαίες και θαλάσσιες – ακτοπλοϊκές), αλλά και η αύξηση της παραγωγής τσιμέντου (4%), σε αντίθεση με το τι έγινε με τους άλλους τομείς της βιομηχανίας. Μεγάλη, όμως, ήταν και πέρυσι η πτώση της ιδιωτικής κατασκευαστικής δραστηριότητας (-31,6%) αλλά και του λιανικού εμπορίου (-10,3%). Ειδικά οι δύο τελευταίοι κλάδοι συνέχισαν και το 2013 να βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση.

\"\"

\"\"

\"\"

capital.gr/Δημήτρης Κατσαγάνης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook