Περίπου 30 ακτιβιστές στο Γουχάν της Κίνας μπλόκαραν το δρόμο ενός φορτηγού που μετέφερε πάνω από 2.800 γάτες, οι οποίες προορίζονταν για να πουληθούν σε εστιατόρια. Η τροχαία του Wuhan τελικά εμπόδισε το όχημα.

Η πράξη του κοινωνικού ακτιβισμού είναι μέρος ενός μικρού αλλά εκολαπτόμενου κινήματος για τα δικαιώματα των ζώων σε μια χώρα που συνήθως επικρίνεται από διεθνείς οργανώσεις για το εμπόριο ζώων, καθώς και την βάρβαρη μεταχείριση τους στους ζωολογικούς κήπους, τα αγροκτήματα. Τον Νοέμβριο, ομάδες διάσωσης ζώων έσωσαν 600 γάτες πριν πέσουν στα χέρια ενός παράνομου αγοραστή.

Η αλλαγή μπορεί να είναι εν μέρει και επειδή η ιδιοκτησία κατοικίδιου ζώου βρίσκεται σε άνοδο στην χώρα. Η Euromonitor προβλέπει ότι η Κίνα θα συνεχίσει να είναι μια από τις οκτώ ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές φροντίδας κατοικίδιων ζώων στον κόσμο για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Η Κίνα έχει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά ιδιοκτησίας κατοικίδιων ζώων στον κόσμο, αλλά ο απόλυτος αριθμός των γατών κατοικίδιων ζώων, καθώς και σκύλων, είναι ακόμα υψηλό.

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook