Την ώρα που χώρες όπως η Κίνα αντιπροσωπεύουν ελκυστικές περιπτώσεις δυνατοτήτων ανάπτυξης η Αφρική εμφανίζεται σαν την μεγαλύτερη ευκαιρία για επενδύσεις τον επόμενο αιώνα.

Η Αφρική συχνά μένει έξω από τις συνομιλίες για τις αναδυόμενες αγορές ενώ αν μη τι άλλο, το μεγαλύτερο μέρος της ηπείρου εξακολουθεί να θεωρείται για το σύνορο της αγοράς μια αναδυόμενη αγορά του μέλλοντος.

Για την Αφρική οι προβλέψεις για την αύξηση στον πληθυσμό της Ηπείρου κάνουν λόγο για αύξηση από τα επίπεδα της Ευρώπης που είναι σήμερα στα επίπεδα της Ασίας, δηλαδή τέσσερις φορές επάνω.

Η δημογραφική έκρηξη της Αφρικής αναμένεται να οδηγήσει σε μία δραστική ανάπτυξη εκείνων των αφρικανικών οικονομιών που έχουν οργανωθεί καλά, αναφέρει ο Philip Watson της Citi.

Εντυπωσιακές είναι κάποιες ιστορίες ανάπτυξης σε συγκεκριμένους κλάδους, αναφέρει ο Watson.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η τηλεφωνική βιομηχανία, αφού σύμφωνα με την International Telecoms Union (ITU) η Αφρική έγινε πρόσφατα η πιο γρήγορα αναπτυσσόμενη αγορά κινητής τηλεφωνίας.

Η χρήση κινητών τηλεφώνων στη Μαύρη Ήπειρο έχει επιδείξει αύξηση 65% τα τελευταία πέντε χρόνια, δύο φορές παραπάνω από τον παγκόσμιο μέσο όρο.

Η Νιγηρία είναι η πιο αναπτυσσόμενη αγορά για την κινητή τηλεφωνία, με μια αύξηση που υποστηρίζεται από τον νεαρό σε ηλικία πληθυσμό της χώρας.

Στη Νιγηρία ο αριθμός των κινητών υπολογίζονται στα 88 εκατ. σε μία χώρα συνολικού πληθυσμού 170 εκατ.

Έχουν ήδη αρχίσει οι επενδυτές να προετοιμάζουν τα portfolios τους για τις δημογραφικές αλλαγές που έρχονται;


iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook