Τρία νέα τμήματα της Σχολής Γονέων Χανίων πρόκειται να λειτουργήσουν την ερχόμενη βδομάδα στο Νομό Χανίων. 
Τη Δευτέρα 20/01 ξεκινάει στο 4ο Νηπιαγωγείο Κισσάμου ομάδα υποστήριξης γονέων παιδιών προσχολικής ηλικίας. Τη συγκεκριμένη ομάδα θα παρακολουθήσουν γονείς και νηπιαγωγοί από την Κίσσαμο που έχουν συμπληρώσει τη σχετική αίτηση συμμετοχής και θα συζητηθούν θέματα που αφορούν κυρίως παιδιά προσχολικής ηλικίας και τις σχέσεις μέσα στην οικογένεια. 
Η ομάδα συστάθηκε με την υποστήριξη της Διευθύντριας, του εκπαιδευτικού προσωπικού του σχολείου και του Δήμου Κισσάμου. Την ομάδα θα συντονίσει η Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας και Οικογενειακή Θεραπεύτρια Μαίρη Παρασκευοπούλου.
Την Τετάρτη 22/01 θα ξεκινήσει αντίστοιχη ομάδα στο Βάμο (στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Βάμου, παλιό Δημαρχείο). Η συγκεκριμένη ομάδα απευθύνεται σε γονείς παιδιών όλων των ηλικιών, που έχουν συμπληρώσει τη σχετική αίτηση και συστάθηκε με την υποστήριξη του Δήμου Αποκόρωνα, του Αντιδημάρχου, του Κεπ Βάμου και των σχολείων της περιοχής.
Την Παρασκευή 24/01 θα ξεκινήσει άλλο ένα τμήμα της Σχολής Γονέων Χανίων στο Δημοτικό σχολείο Κολυμβαρίου. Στην οργάνωση της ομάδας βοήθησε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, ο Διευθυντής του Σχολείου και ο Δήμος Πλατανιά. 
Σκοπός του παραπάνω έργου είναι η ψυχολογική υποστήριξη των γονέων, ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν με επιτυχία στο σύνθετο και δύσκολο ρόλο τους όπως αυτός διαμορφώνεται στις σύγχρονες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες. Και τα τρία προγράμματα είναι 25 ωρα, παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ και απευθύνονται σε γονείς παιδιών κάθε εθνικής προέλευσης, ηλικίας και μόρφωσης. 
Το εν λόγω έργο εντάσσεται στο Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π ψ(Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση) του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με τίτλο Πράξεων «Σχολές Γονέων ΑΠ7, ΑΠ8 και ΑΠ9» και συγχρηματοδοτείται από το Ε.Κ.Τ. (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και το Ελληνικό Δημόσιο.
Προσεχώς θα ξεκινήσουν να λειτουργούν και άλλα τμήματα της Σχολής Γονέων εντός των Χανίων και σε πιο απομακρυσμένες περιοχές του Νομού. 
Για πληροφορίες και εγγραφές απευθυνθείτε στην Υπεύθυνη Σχολής Γονέων στο Νομό Χανίων, Ψυχολόγο, Κτιστάκη Μαρία, Τηλ.6932211303, Εmail: [email protected] και την ιστοσελίδα www.facebook.com/sholesgoneonchanion 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook