Μία ημέρα μετά τη δημοσιοποίηση του νέου φωτογραφικού υλικού που αποκαλύφθηκε από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του πυρηνάρχη της Νίκαιας Γιώργου Πατέλη και της συζύγου του Νίτσας Σκαρπέλη και αποδεικνύει τον ένοπλο χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Ηλίας Κασιδιάρης κατέθεσε μήνυση εναντίον των εφετών – ανακριτριών Ιωάννας Κλάπα και Μαρίας Δημητροπούλου, τις οποίες κατηγορεί για παράβαση καθήκοντος.

Οπως ισχυρίζεται ο κ. Κασιδιάρης, τα εντάλματα προσωρινής κράτησης που εκδόθηκαν για τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής Γιώργο Γερμενή, Παναγιώτη Ηλιόπουλο και Στάθη Μπούκουρα φέρουν χειρόγραφη ημερομηνία 9 Ιανουαρίου, ενώ οι τρεις βουλευτές απολογήθηκαν 11 και 12 του μήνα.

Σύμφωνα με τη μήνυση, το γεγονός αυτό αποδεικνύει ότι οι προφυλακίσεις ήταν προαποφασισμένες.

Δικαστικοί κύκλοι του Εφετείου αναφέρουν ότι η προφανής παραδρομή στην ημερομηνία των ενταλμάτων οφείλεται στην κόπωση των δικαστικών λειτουργών.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι, μετά την απόφαση για τις προφυλακίσεις των βουλευτών Γερμενή – Ηλιόπουλου – Μπούκουρα, ο κ. Κασιδιάρης είχε δηλώσει ότι θα υπέβαλλε αίτηση εξαίρεσης της ανακρίτριας Ιωάννας Κλάπα, επειδή «είναι σύζυγος ιδρυτικού στελέχους της ΔΗΜΑΡ και συνεργάτη του Φώτη Κουβέλη».

Στο μεταξύ απορρίφθηκε χθες η αίτηση αποφυλάκισης του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγού, ο οποίος ζητούσε να αρθεί η προσωρινή του κράτηση, χαρακτηρίζοντας την «αντισυνταγματική».

Στην αίτησή του ο βουλευτής χαρακτήριζε ως μη νόμιμη την απόδοση σε ένα κόμμα της Βουλής του νομικού χαρακτηρισμού ως εγκληματική οργάνωση, ενώ επιχειρούσε να παραλληλίσει δραματικές ιστορικές στιγμές της χώρας με την πρόσφατη εγκληματική δράση μελών της Χρυσής Αυγής και να αρνηθεί τη ναζιστική ιδεολογία του κόμματος.

Ο υπόδικος βουλευτής χαρακτήριζε ως γεγονός που «προκαλεί θυμηδία» το πόρισμα Βουρλιώτη και «εξωφρενική» την κατηγορία για ανατροπή του πολιτεύματος, που ενδέχεται να τους αποδοθεί.

Δεν εξηγούσε, ωστόσο, τίποτα για τις φωτογραφίες με τα όπλα που αποκαλύφτηκαν μέσω των ηλεκτρονικών υπολογιστών, αλλά ούτε και για τους ναζιστικούς χαιρετισμούς βουλευτών της ΧΑ.

ethnos.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook