Κλειστές θα κρατήσει τις πόρτες της η πλειοψηφία των εμπορικών καταστημάτων στην Κρήτη, κόντρα στο νόμο για τη λειτουργία των καταστημάτων 7 Κυριακές.

Η αυριανή είναι η τρίτη μεταξύ των επτά Κυριακών κατά τις οποίες επιτρέπει ο νόμος να μένουν ανοικτά όλα τα εμπορικά.

Οι αντιδράσεις των εμπόρων από την αρχή ήταν έντονες και απ' ό,τι φαίνεται παραμένουν πιστοί στις θέσεις τους αφού για αύριο οι εμπορικοί σύλλογοι έχουν εκδώσει ανακοινώσεις με τις οποίες ενημερώνουν την επίσημη θέση τους να μείνουν κλειστά τα καταστήματα, εκτός όμως από το Ηράκλειο.

Χανιά

Κλειστά θα είναι τα καταστήματα στα Χανιά. Ο εμπορικός σύλλογος Χανίων καλεί όλους τους εμπόρους να περιφρουρήσουν αύριο την Κυριακάτικη αργία (δείτε εδώ)

Ρέθυμνο

Στον ίδιο ρυθμό κινείται και το Ρέθυμνο τα καταστήματα του οποίου δεν θα λειτουργήσουν αύριο. Στην ανακοίνωσή του ο εμπορικός σύλλογος Ρεθύμνου δείχνει πόσο άσκοπη είναι η λειτουργία αύριο καταστημάτων (δείτε εδώ)

Άλλη ρότα το Ηράκλειο

Εξαίρεση αποτελεί το Ηράκλειο, στο οποίο ο εμπορικός σύλλογος νίπτει τα χείρας του προτρέποντας τους καταστηματάρχες να κάνουν ό,τι θέλουν (δείτε εδώ)

Ο εμπορικός σύλλογος Αρκαλοχωρίου ωστόσο παραμένει σταθερός στη θέση της πλειοψηφίας των εμπόρων και καλεί να μείνουν κλειστά αύριο τα καταστήματα στην περιοχή (δείτε εδώ)