Με συνολικό προυπολογισμό 3,6 εκατομ ευρώ εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ τέσσερα έργα που αφορούν σε αναβάθμιση ισάριθμων Νοσοκομείων της Κρήτης. Τα έργα αφορούν στον εξοπλισμό της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, των Μονάδων Νεογνών των Νοσοκομείων Χανίων και Βενιζέλειου και του Ογκολογικού τμήματος του ΠΑΓΝΗ.

Αναλυτικότερα με ισάριθμες αποφάσεις που υπέγραψε ο Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κ.Θανάσης Καρούντζος εντάσσονται στο ΕΣΠΑ τα εξής έργα :

1) «Προμήθεια – Εγκατάσταση Ιατροτεχνολογικού, ξενοδοχειακού και λοιπού Εξοπλισμού του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου» με προυπολογισμό 2.366.425 ευρώ και φορέα υλοποίησης την ΔΕΠΑΝΟΜ.
Το έργο αφορά στον εξοπλισμό της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου Ρεθύμνου.

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρη την απόφαση

2) «Προμήθεια ενός μηχανήματος εξωσωματικής υπερθερμικής χημειοθεραπείας και ενός συστήματος κρυοθεραπείας – κρυοκαταστροφής συμπαγών όγκων στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου» με προυπολογισμό 450.000 ευρώ και φορέα υλοποίησης το ΠΑΓΝΗ.

Το Μηχάνημα εξωσωματικής κυκλοφορίας για την υπερθερμική χημειοθεραπεία/κρυοκαταστροφή έχει κλινική εφαρμογή στην αντιμετώπιση ανεγχείρητων κυρίως όγκων, όπως μελάνωμα ή σάρκωμα των άκρων και στην καρκινωματώδη περιτοναϊκή διασπορά από διάφορες μορφές καρκίνου. Το Μηχάνημα κρυοθεραπείας – κρυοκαταστροφής συμπαγών όγκων είναι σημαντικό επίσης για τη μηχανική καταστροφή συμπαγών ανεγχείρητων όγκων ήπατος, πνευμόνων, νεφρού και οστών (πρωτοπαθών και μεταστατικών).

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρη την απόφαση

3) «Προμήθεια Ιατροτεχνολογικού Εξοπλισμού για την εύρυθμη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων Αγ.Γεώργιος», με προυπολογισμό 416.000 ευρώ και φορέα υλοποίησης το Νοσοκομείο Χανίων.

Το έργο αφορά στον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό μιας κανονικής μονάδας θεραπείας νεογνών.

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρη την απόφαση

4) «Προμήθεια Ιατροτεχνολογικού Εξοπλισμού του Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου Βενιζέλειο-Πανάνειο» με προυπολογισμό 400.000 ευρώ και φορέα υλοποίησης το Νοσοκομείο.

Το έργο αφορά την προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού ως εξής : Θερμοκοιτίδες, τεμάχια 4, κλίνες ανάνηψης νεογνών, τεμάχια 2, αναπνευστήρες νεογνικοί, τεμάχια 2, αναπνευστήρας φορητός, τεμάχιο 2, αναλυτής αερίων αίματος, τεμάχιο 2, μικροφυγόκεντρος, τεμάχιο 1, χολερυθρινόμετρο, τεμάχιο 1, αναισθησιολογικά μηχανήματα, τεμάχιο 2, ηλεκτροκαρδιογράφοι, τεμάχια 3, απινιδωτές, τεμάχια 2. Ο παραπάνω εξοπλισμός θα συμπληρώσει ή/και αντικαταστήσει υφιστάμενο εξοπλισμό του, με στόχο την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών των νοσηλευόμενων.

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρη την απόφαση

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook