Σύσταση σε εργοδότες, εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους να αποφύγουν τις εντάσεις σήμερα Κυριακή, που θα είναι ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα από τις 11 το πρωί σε διάφορες περιοχές της χώρας, απηύθυνε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Β. Κορκίδης

Στη δήλωση του, ο κ. Κορκίδης αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Παρακαλώ θερμά, εργοδότες, εργαζόμενους και αυταπασχολούμενους στο λιανικό εμπόριο να αποφύγουν τις όποιες εντάσεις κάνουν κακό στην αγορά του κέντρου των πόλεων και κατ'επέκταση βλάπτουν το ελληνικό εμπόριο. Η Κυριακή 19 Ιανουαρίου είναι σύμφωνα με το νόμο, μια από τις 7 Κυριακές που ισχύει προαιρετικά το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων και οφείλουμε να σεβαστούμε την όποια απόφαση των συναδέλφων μας. Θεού θέλοντος και καιρού επιτρέποντος όλα θα κυλήσουν ομαλά και ελπίζω τόσο οι έμποροι όσο και οι καταναλωτές να μείνουν ικανοποιημένοι από μία ιδιαίτερη ημέρα των χειμερινών εκπτώσεων».

Την ίδια ώρα, αντιδρώντας στη λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή, εν μέσω χειμερινών εκπτώσεων, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας θα πραγματοποιήσει απεργιακή συγκέντρωση στις 12.00 το μεσημέρι στην Αθήνα (Σύνταγμα και Ερμού).

Στη Κρήτη οι εμπορικοί σύλλογοι έχουν εκδώσει ανακοινώσεις με τις οποίες ενημερώνουν την επίσημη θέση τους να μείνουν κλειστά τα καταστήματα, εκτός όμως από το Ηράκλειο, όπου ο Σύλλογος αφήνει.

Χανιά

Κλειστά θα είναι τα καταστήματα στα Χανιά. Ο εμπορικός σύλλογος Χανίων καλεί όλους τους εμπόρους να περιφρουρήσουν την Κυριακάτικη αργία (δείτε εδώ)

Ρέθυμνο

Στον ίδιο πνεύμα και η ανακοίνωση του εμπορικού συλλόγου Ρεθύμνου (δείτε εδώ)

Ηράκλειο - Πράξτε κατά βούληση προτρέπει ο Σύλλογος

Εξαίρεση αποτελεί το Ηράκλειο, στο οποίο ο εμπορικός σύλλογος "πετάει το μπαλάκι" στους καταστηματάρχες προτρέποντάς τους να κάνουν ό,τι θέλουν (δείτε εδώ)

Ο εμπορικός σύλλογος Αρκαλοχωρίου ωστόσο παραμένει σταθερός στη θέση της πλειοψηφίας των εμπόρων και καλεί να μείνουν κλειστά αύριο τα καταστήματα στην περιοχή (δείτε εδώ)