Λάβρος κατά του Έντουαρντ Σνόουντεν εμφανίστηκε ο πατέρας της κοπέλας του Αμερικανού πρώην συμβούλου της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας (NSA), Λίνστεϊ Μιλς.

Ο Τζόναθαν Μιλς, δήλωσε πως ο πρώην συνεργάτης της NSA εγκατέλειψε την κόρη του, την άφησε να «τα βγάλει πέρα μόνη της», ενώ δεν της παρείχε ούτε οικονομική ασφάλεια.

Ο Μιλς ισχυρίζεται ότι από τότε που ο Σνόουντεν έφυγε από τη Χαβάη όπου ζούσε με τη σύντροφό του και σχεδίαζε να την παντρευτεί, η Λιντσεϊ κατέρρευσε και ακόμα προσπαθεί να ανασυγκροτήσει τη ζωή της.

«Είπε μοναχά ότι θα κάνει ένα επαγγελματικό ταξίδι για δύο εβδομάδες και ότι θα επέστρεφε. Τα νέα τα έμαθε η κόρη μου από τις ειδήσεις. Την εγκατέλειψε και την άφησε να τα αντιμετωπίσει όλα μόνη της», τόνισε ο Μιλς.

Η 28χρονη που εργάζεται ως χορεύτρια, επικοινώνησε με τον Σνόουντεν για τελευταία φορά πριν μερικούς μήνες, όταν αναχώρησε από το Χονγκ Κονγκ για να μεταβεί στη Ρωσία όπου του χορηγήθηκε προσωρινό άσυλο.

Την ίδια ώρα, ο πατέρας της ισχυρίστηκε ότι ο πληροφοριοδότης είχε κρατήσει τα πλάνα του μυστικά από την νεαρή γυναίκα, η οποία δεν γνώριζε τίποτα μέχρι που αποκαλύφθηκε η υπόθεση από τον Τύπο.protothema.gr