Οδηγίες για τη χορήγηση δανείων προς επιχειρήσεις έδινε στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο η Τράπεζα της Ελλάδος το 2009, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα των «Νέων». Με επίσημο έγγραφο επισημαινόταν πως «οποιαδήποτε νέα εκταμίευση δανείων προς επιχειρήσεις θα πρέπει να πραγματοποιηθεί μόνο μετά τη σχεδιαζόμενη επιτόπια εκτίμηση της Τραπέζης της Ελλάδος».

Το επίσημο έγγραφο, που αποκαλύπτει η εφημερίδα, έχει ημερομηνία αποστολής 21 Οκτωβρίου 2009 και το υπογράφει ο τότε διευθυντής Εποπτείας του Τραπεζικού συστήματος, Γιάννης Γούσιος κατ' εντολή του διοικητή της ΤτΕ Γιώργου Προβόπουλου, ενώ αποδέκτης είναι ο Αγγελος Φιλιππίδης.

Παράλληλα στο κείμενο του εγγράφου γίνεται λόγος για συναντήσεις που είχαν πραγματοποιηθεί ανάμεσα σε στελέχη της ΤτΕ και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, αλλά και προγενέστερες οδηγίες ήδη από τον Απρίλιο του 2009.

Επιπλέον, στο κείμενο του εγγράφου η Τράπεζα της Ελλάδας καθιστά σαφές προς το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ότι θα πρέπει «να διασφαλίζεται σε κάθε περίπτωση ή ύπαρξη των κατάλληλων συστημάτων και διαδικασιών για την παρακολούθηση και την διαχείριση των κινδύνων που συνδέονται με τις σχετικές χορηγήσεις».

protothema.gr