Τα παιδιά φέρνουν τους λαούς πιο κοντά. Απτή απόδειξη οι μαθητές του λυκείου Ακρωτηρίου στα Χανιά και του Λυκείου Τσανάκκαλε στην Τουρκία.

Οι μαθητές των δύο σχολείων έπειτα από πρωτοβουλία των καθηγητών τους προχώρησαν ουσιαστικά σε ένα πρόγραμμα αδελφοποίησης με βασικό κίνητρο τη γνωριμία , την ανάπτυξη σχέσεων φιλίας και ασφαλώς την αναβάθμιση της εκπαίδευσης και της παιδείας  των παιδιών.

Σήμερα τα παιδιά του σχολείου του Τσανάκκαλε που βρίσκονται στα Χανιά επισκέφθηκαν την Αντιπεριφέρεια όπου και έγιναν δεκτά μαζί με τους καθηγητές τους από τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων Απόστολο Βουλγαράκη

Κατά τη διάρκεια της υποδοχής  ο κ. Βουλγαράκης και απευθυνόμενος στους μαθητές και στους συνοδούς τους είπε \”ότι εμείς οι παλιότεροι με τις προκαταλήψεις τους δημιουργήσαμε προβλήματα στις σχέσεις των δύο λαών. Εσείς τώρα που είσαστε νέοι μπορείτε να πάρετε στα χέρια σας τις τύχες του λαού σας και τα ελληνόπουλα την τύχη του λαού μας για ένα καλύτερο μέλλον. Εξάλλου βλέπετε ότι είμαστε σχεδόν ίδιοι και διαπιστώνετε οτι διαφορές μεταξύ μας δεν υπάρχουν. Πρέπει λοιπόν εσείς οι νέοι άνθρωποι να ανοίξετε νέους δρόμους στις σχέσεις μας.\”

Σημειώνεται ότι όπως τόνισε η καθηγήτρια του Λυκείου Ακρωτηρίου κ. Ελίζα Παίζη οι μαθητές του σχολείου είχαν επισκεφθεί το Τσανάκκαλε μια εβδομάδα πριν από το Πάσχα \”κατά τη διάρκεια της παραμονής μας εκεί φιλοξενηθήκαμε από το σχολείο και από την τοπική κοινωνία, αλλά αυτό που πρέπει να πούμε είναι οτι είναι εντυπωσιακή η σχέση που αναπτύσσεται μεταξύ των παιδιών των δύο σχολείων\”

Ανάλογες ήταν και οι δηλώσεις του καθηγητή του λυκείου του Τσανάκκαλε κ. Άχμετ Τσελίκ ο οποίος σημείωσε οτι είμαστε πολύ ευχαριστημένα που βρισκόμαστε στα Χανιά όπου τα παιδιά απολαμβάνουν τη διαμονή και την περίφημη Κρητική φιλοξενία.

Στο δημαρχείο Χανίων 

Εκδήλωση υποδοχής προς την αποστολή του Τεχνικού και Επαγγελματικού Λυκείου Τσανάκκαλε της Τουρκίας πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 09/5/11, στις 11:30, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων.

Την αποστολή υποδέχτηκε στο Δημαρχείο Χανίων η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας, κα. Χρυσούλα Χατζηδάκη.

Ο Δήμος Χανίων υποστηρίζει την εν λόγω πρωτοβουλία, με την οποία θεμελιώνεται η επικοινωνία και καλλιεργείται η γνωριμία και η κατανόηση μεταξύ των μαθητών και των εκπαιδευτικών των δύο χωρών.

Με το σκεπτικό αυτό ο Δήμος Χανίων ενισχύει οικονομικά το πρόγραμμα, καλύπτοντας μέρος των εξόδων φιλοξενίας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook