Η επέλαση των social media, η δύναμή τους στην επικοινωνία και η “δίψα” των απανταχού μάνατζερ για νέα πρόσωπα – ου μην και νέα… κορμιά – έφερε μιαν πραγματική επανάσταση στο χώρο της Μόδας…

Μέχρι πρότινος η ανακάλυψη νέων μοντέλων, νέων κοριτσιών πολλά υποσχόμενων εμφανισιακά, γινόταν είτε τυχαία, από το έμπειρο μάτι γνωστών μάνατζερ που τροφοδοτούσαν με νέα “ταλέντα” τους οίκους μόδας, τα πρακτορεία μοντέλων και τις πασαρέλες.

\"\"

\"\"

Τώρα ανέτειλλε μια νέα εποχή: η εποχή των…\’Instagram-babes\’, κοριτσιών δηλαδή που δεν διστάζουν να φωτογραφήσουν τον εαυτό τους, συνήθως να προβάλλουν τα κάλλη τους ει δυνατόν με τρόπο “πειστικό”, να τα ανεβάσουν στο Διαδίκτυο, κατά προτίμηση στο Instagram και να τα… μοιραστούν με εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες, που έχουν και τη δυνατότητα να κριτικάρουν, να σχολιάσουν αυτό που βλέπουν. Στόχος τους να προσελκύσουν με τα… selfies τους όσο το δυνατόν πιο πολλούς “θεατές”, πιο πολλούς followers στη γλώσσα των κοινωνικών μέσων δικτύωσης, μα κρυφή τους ελπίδα να προσελκύσουν το ενδιαφέρον ατόμων από το χώρο της μόδας, των μάνατζερ, των πρακτορείων μοντέλων και των διαφημιστικών εταιρειών.

\"\"

Κι απ\’ ότι φαίνεται το “κόλπο” πιάνει. Γιατί πλέον υπάρχει μια ολόκληρη “ομάδα” νεαρών κοριτσιών στο ίντερνετ που ήδη έχουν γίνει διάσημες για τις φωτογραφίες τους, κατά προτίμηση με μπικίνι – ή και χωρίς αυτό – και πλέον αποκαλούνται “The bikini queens” ή απλώς \’Instagram-babes\’. Με δεκάδες αν όχι εκατοντάδες χιλιάδες πιστούς οπαδούς, με δεκάδες αν όχι εκατοντάδες αναρτήσεις φωτογραφιών τους από τις οποίες ενίοτε λείπει ακόμα και το… πρόσωπό τους – ποτέ όμως το σώμα τους, αυτές οι κοπέλες κατάφεραν ακόμα και να κλείσουν επαγγελματικά συμβόλαια στο χώρο της διαφήμισης ή κι αυτής ακόμα της μόδας…

\"\"

Το πιο χαρακτηριστικό δείγμα αυτής της νέας γενιάς “διαδικτυακών μοντέλων” είναι η 20χρονη Jen Selter, η οποία έγινε διάσημη για τις φωτογραφίες που την απεικονίζουν να γυμνάζει τους… γλουτούς της. Πλέον θεωρείται η γυναίκα με τα ομορφότερα οπίσθια στο ίντερνετ, έχει κλείσει διαφημιστικά συμβόλαια με εταιρείες εμφιαλωμένου νερού, αθλητικών ειδών και συμπληρωμάτων διατροφής, ενώ είναι έτοιμη να κυκλοφορήσει τη δικιά της σειρά ρούχων και να ανοίξει γυμναστήριο. Καθημερινά τροφοδοτεί με “πιπεράτες” φωτογραφίες της το Instagram και έχει πάνω από 1,5 εκατ. Followers, μεταξύ των οποίων και διάσημοι σταρ του Χόλιγουντ!

\"\"

Ανάλογο success story έχει να επιδείξει και η Αυστραλέζα Renee Somerfield. Η 23χρονη έγινε διάσημη από τις φωτογραφίες της με μπικίνι, έχει πάνω από 430.000 φανατικούς οπαδούς και πρόσφατα φωτογραφήθηκε για το εξώφυλλο του περιοδικού Maxim.

\"\"

Πίσω τους δε έρχεται μια ολόκληρη… γενιά καλλίγραμμων κοριτσιών που είναι διατεθειμένες να μας τα δείξουν όλα…! \"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook