Χωρίς τέλος είναι οι πολιτικές και δικαστικές εξελίξεις για τις υποθέσεις των μιζών για τα εξοπλιστικά προγράμματα, με τις αποκαλύψεις να φαίνεται πως ακόμα είναι πολλές.

Μεγάλα πολιτικά επιχειρηματικά ονόματα που εμπλέκονται και ένας μάρτυρας-κλειδί, αναμένεται να δώσουν νέα τροπή στις έρευνες για το σκάνδαλο, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα». Eκκρεμεί εξάλλου η συμπληρωματική απολογία του πρώην μεσάζοντα και επιχειρηματία Παναγιώτη Ευσταθίου αφού αναμένεται να κάνει αποκαλύψεις για το πού κατευθύνθηκαν οι μίζες.

Συγκεκριμένα, είναι έτοιμος να δώσει στοιχεία για ονόματα και αριθμούς για μίζες που δόθηκαν από τον τροφοδότη λογαριασμό του στο Λονδίνο.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι δικαστικές αρχές είναι έτοιμες να ανοίξουν άλλους 10 φακέλους και νέες διαδρομές «μαύρου χρήματος».

Την ίδια ώρα σφοδρή κόντρα μεταξύ του εξάδελφου του Άκη Τσοχατζόπουλου, Νίκου Ζήγρα και του Γιάννου Παπαντωνίου ξέσπασε με αφορμή τη συνέντευξη του πρώτου στη Realnews, που ουσιαστικά θέτουν τον πρώην υπουργό στο κάδρο του σκανδάλου των εξοπλιστικών. «Ο κ. Παπαντωνίου δεν κατήγγειλε καμία από τις αμαρτωλές συμβάσεις που βρήκε από τον κ. Τσοχατζόπουλο, αλλά συνέχισε να τις εφαρμόζει. Προφανώς θα βρήκε κάτι ενδιαφέρον σε αυτές αφού δεν βρήκε τίποτε παράνομο» δήλωσε ο κ. Ζήγρας, με τον κ. Παπαντωνίου να αναμένεται να καταθέσει αγωγή εις βάρος του, όπως προανήγγειλε σε ανακοίνωσή του.

Υπενθυμίζεται ότι χθες κρίθηκε προφυλακιστέος ο πρώην στενός συνεργάτης του Άκη Τσοχατζόπουλου, Γιάννης Μπέλτσιος, αφού θεωρήθηκε ύποπτος φυγής. Μία μέρα νωρίτερα, τον δρόμο για τις φυλακές πήρε έπειτα από τη δική του απολογία ενώπιον του ανακριτή και ο πρώην διευθύνων σύμβουλος των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, Σωτήρης Εμμανουήλ.

newpost.gr