Κατάργηση της Τρόικας και αντικατάσταση του θεσμού από ελεγκτές αποκλειστικά από Κομισιόν και του μηχανισμού στήριξης του ευρώ ζητά ο επικεφαλής των Σοσιαλιστών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Χάνες Σβόμποντα.
«…Αυτές τις μέρες βλέπουμε αναλυτικά τα στοιχεία, αλλά για λόγους αρχής θα πρέπει να σας πω ότι η Τρόικα πρέπει να καταργηθεί. Και τούτο διότι δεν είναι δημοκρατική ως θεσμός και ως λειτουργία, δεν δίνει λόγο σε κανένα Κοινοβούλιο, για παράδειγμα, ούτε στα εθνικά ούτε και στο ευρωπαϊκό, και φυσικά πολλές από τις προτάσεις είναι αντίθετες στην οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή, όπως το βλέπουμε. Αυτοί είναι αρκετοί λόγοι για να περάσουμε στη σταδιακή κατάργηση της Τρόικας (phase out) στην Ε.Ε. τους επόμενους μήνες», δήλωσε ο κ. Σβόμποντα σε συνέντευξή του στη Real.
Μεταξύ άλλων, ο Αυστριακός πολιτικός βλέπει θετικά τη διερεύνηση της εκλογικής βάσης της Κεντροαριστεράς μέσω της συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με την «Κίνηση των 58» και με περιμένει με αγωνία τις κινήσεις της ΔΗΜΑΡ.
«Το καθοριστικό είναι η συνεργασία να γίνει στη βάση του συντονισμού και μεταξύ των κομμάτων και μεταξύ της κυβέρνησης με τους Ευρωπαίους εταίρους», δήλωσε ο κ. Σβόμποντα ερωτηθείς για τη συνεργασία της Αριστεράς με τον επικεφαλή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα. «Δεν ξέρω ποιοι είναι οι υπεύθυνοι εταίροι του κ. Τσίπρα. Συνεπώς, δεν είναι της στιγμής. Πρώτα να γίνουν εκλογές. Ο σκοπός είναι να έχουμε ένα ισχυρό, δημοκρατικό Ευρωκοινοβούλιο με ισχυρή εκπροσώπηση της Αριστεράς από τη ΔΗΜΑΡ και το ΠΑΣΟΚ. Μετά συζητάμε τα υπόλοιπα», πρόσθεσε.
Ο επικεφαλής των Σοσιαλιστών στο Ε.Κ. ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου με αφορμή τη συνδιάσκεψη Relaunching Europe μία πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία της Ομάδας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μαζί με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τη Συλβάνα Ράπτη και τον ελεγκτή της λειτουργίας της Τρόικας Γάλλο ευρωβουλευτή Λίαμ Χόανγκ Νγκοκ.
newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook