Ένας άνδρας αγνοείται στη βόρεια Ιταλία, έξω από την Γένοβα, λόγω υπερχείλισης ενός χειμάρρου. Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας συνεχίζει να πλήττει τις βόρειες περιφέρειες της χώρας, με πρόγνωση που κάνει λόγο για επέκταση των βροχοπτώσεων και στις νότιες περιοχές της Ιταλίας.

Παράλληλα, στην περιοχή του Πότζιο α Σεσαρέγκο, στην Λιγουρία, οι πυροσβέστες κατάφεραν να σώσουν έναν 50χρονο που κινδύνευε να πνιγεί σε παραπόταμο.

Σήμερα το πρωί, νέα κατολίσθηση διέκοψε και πάλι την σιδηροδρομική σύνδεση της Ιταλίας με την Γαλλία, όπως είχε συμβεί και πριν δυο ημέρες.

Στην περιφέρεια Εμίλια Ρομάνια ο ποταμός Σέκια, έσπασε τα φράγματα και η νομαρχία αποφάσισε τη μεταφορά εκατό κατοίκων, που ζουν σε κοντινά χωριά, σε ασφαλέστερη περιοχή.

Ο υπουργός περιβάλλοντος της Ιταλίας, Αντρέα Ορλάντο ζήτησε να κηρυχθούν όλες οι πληγείσες περιοχές σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Κοντά στην πόλη Μόντενα, η Πολιτική Προστασία είναι σε επιφυλακή για τον κίνδυνο υπερχείλισης του ποταμού Πάναρο. Η στάθμη του παρακολουθείται συνεχώς και μέσω ελικοπτέρου.

Στην Τοσκάνη, τέλος, οι συνεχείς βροχοπτώσεις προκάλεσαν κατολισθήσεις κοντά στην πόλη Λούκα, ενώ στην περιφέρεια της Λομβαρδίας, πρωτεύουσα της οποίας είναι το Μιλάνο, η κυκλοφορία των οχημάτων είναι αυστηρά περιορισμένη σε σειρά οδικών αρτηριών εξαιτίας του κινδύνου χιονοστιβάδων.

newpost.gr