Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων τους κατά πάσα πιθανότητα θα αποφασίσουν οι φαρμακοποιοί κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου,  που διεξάγεται σήμερα Σάββατο.. Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν εντός της επόμενης εβδομάδας με όλα τα ενδεχόμενα να είναι ανοικτά.

Εν τω μεταξύ, από το βήμα της Βουλής την Παρασκευή ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε, αποτυπώνοντας την αποφασιστηκότητα της Κυβέρνησης,  ότι η Πολιτεία θα απαντήσει με διάθεση φαρμάκων από τα δημόσια νοσοκομεία σε περίπτωση που οι φαρμακοποιοί αρνηθούν να πωλήσουν φάρμακα στη διάρκεια των κινητοποιήσεων.

«Δεν θέλουμε την σύγκρουση. Δεν θα ασχοληθούμε με μέτρα βίαια και συγκρουσιακά. Θα πάρουμε, όμως, μέτρα κοινωνικής διαβίωσης, αν αποφασίσουν να μην χορηγούν φάρμακο τις ημέρες του αγώνα τους. Θα το αντιμετωπίσουμε με προσφυγή στα δημόσια νοσοκομεία. Να σκεφτούν αυτοί που μετέρχονται τέτοιες μορφές αγώνα ότι θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές» ανέφερε ο υπουργός.

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι στην περίπτωση που οι φαρμακοποιοί αξιώσουν άμεση πληρωμή των φαρμάκων εκ μέρους των ασφαλισμένων, το δημόσιο θα ανταποκριθεί με άμεσες πληρωμές.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook