Νομοθετική ρύθμιση ετοιμάζεται να καταθέσει το υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να κυρωθεί με νόμο η διενέργεια των ευρωεκλογών μαζί με τον β\’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών. 
Η πρόταση της κυβέρνησης για διενέργεια του α\’ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών μία εβδομάδα νωρίτερα (18 Μαΐου) από τις ευρωεκλογές (25 Μαΐου) κι όχι ταυτόχρονα, όπως ορίζει ο «Καλλικράτης», έχει προκαλέσει την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, της ΔΗΜΑΡ, του Γ.Καμίνη, του Γ.Μπουτάρη και άλλων αυτοδιοικητικών παραγόντων.
Σύμφωνα με το σκεπτικό της κυβέρνησης, το εκλογικό σώμα δεν πρέπει να επηρεαστεί τη δεύτερη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών από το κλίμα που θα έχει διαμορφωθεί από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.
Από την πλευρά τους εκείνοι που αντιδρούν, κάνουν λόγο για παράτυπη απόφαση, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΔΗΜΑΡ κατηγορούν την κυβέρνηση για εκλογικούς τακτικισμούς.
Έτσι, σύμφωνα με την εφημερίδα Έθνος, η κυβέρνηση αποφάσισε να καταθέσει τροπολογία για να τακτοποιηθεί το ζήτημα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η ρύθμιση θα κατατεθεί εντός της εβδομάδας.
in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook