Η Σχολή Γονέων του Επικοινωνιακού και Μορφωτικού Ιδρύματος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης ανακοίνωσε ότι οι συναντήσεις της, οι οποίες πραγματοποιούνται στο κτήριο του Ε.Μ.Ι., Αλκιβιάδου 6, περιοχή Αγίας Αικατερίνης, απέναντι από την Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Ηρακλείου Κρήτης, συνεχίζονται για το διάστημα Ιανουαρίου-Μαρτίου 2014, τις παρακάτω Δευτέρες, 5 έως 6.30 το απόγευμα, ως εξής :

27 Ιανουαρίου: Εισήγηση από τον κ. Απόστολο Μπουρνέλη, Καθηγητή της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Ηρακλείου Κρήτης, με θέμα \”Τα πρόσωπα των μητέρων των 3 Ιεραρχών ως πρότυπα αγωγής των νέων\”.

3 Φεβρουαρίου: Εισήγηση από την κ. Νίκη Κώνστα, Εκπαιδευτικό, με θέμα \”Εξαρτήσεις: αίτια, χαρακτηριστικά, είδη θεραπείας, αποτελέσματα\”.

10 Φεβρουαρίου: Εισήγηση από τον κ. Εμμανουήλ Δουνδουλάκη, Επίκουρο Καθηγητή της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Ηρακλείου Κρήτης, με θέμα \”Αγάπη, συμπόνια και μηχανισμοί άμυνας στην ανθρώπινη επικοινωνία\”.

17 Φεβρουαρίου: Εισήγηση από τον κ. Αλέξανδρο Βγόντζα, Καθηγητή Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης και Διευθυντή της Ψυχιατρικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ, με θέμα \”Ελληνική οικογένεια: παράγοντας στήριξης ή παθογένειας;\”.

24 Φεβρουαρίου: Εισήγηση από την κ. Μαριάννα Αλογδιανάκη, Σύμβουλο Σταδιοδρομίας Γραφείου Διασύνδεσης ΤΕΙ Ηρακλείου, με θέμα \”Γονείς και νέοι μπροστά στις προκλήσεις της εκπαιδευτικής και επαγγελματικής πραγματικότητας\”.

10 Μαρτίου: Ανάγνωση αποσπασμάτων από το βιβλίο \”Βίος και Λόγοι\” του Οσίου Πορφυρίου Καυσοκαλυβίτη. Συντονισμός από τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Τίτο Ασημινάκη, Εφημέριο της Ενορίας Αγ. Βαρβάρας Καμινίων.

17 Μαρτίου: Εισήγηση από τον κ. Νίκο Παπανικολάου, Κλινικό Ψυχολόγο, με θέμα \”Στρες, άγχος, κατάθλιψη, αυτοκτονίες. Τα προϊόντα της κρίσης και οι επιπτώσεις τους στην οικογένεια\”.

24 Μαρτίου: Προβολή ταινίας παιδαγωγικού περιεχομένου.

31 Μαρτίου: Εισήγηση από τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Κωνσταντίνο Στρατηγόπουλο, Προϊστάμενο του Ι. Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Δικηγορικών Γλυφάδας, Υπεύθυνο του Αντιαιρετικού Αγώνος και μέλος της Επιτροπής Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης, με θέμα \”Στοιχεία Παιδαγωγικής Συμβουλευτικής. Σύμφωνα με τις γνώμες αγιασμένων Γερόντων της εποχής μας\”.

Μετά το πέρας των εισηγήσεων θα ακολουθεί συζήτηση.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων έχει ληφθεί πρόνοια για δημιουργική απασχόληση παιδιών ηλικίας 2 έως 12 ετών.

Πληροφορίες: τηλ. 6972860112 & 6976769548
e-mail: [email protected]

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook