Μεγάλη κινητικότητα παρατηρείται στο στρατόπεδο του Σταύρου Αρναουτάκη στα Χανιά.

Έχει ξεκινήσει το κυνήγι \”νέων και φρέσκων\” προσώπων για την συγκρότηση του ψηφοδελτίου της Περιφερειακής ενότητας Χανίων, με το εύλογο ερώτημα για όλους: \”Οι προηγούμενοι δεν μας κάνουν\”;

Η απάντηση απλή: \”Μας κάνουν, αλλά επιθυμούν όμως να είναι ξανά υποψήφιοι;\”.

Το θέμα είναι ότι ο Σταύρος είχε διαχείριση δύο ταχυτήτων για τους εκλεγμένους του.

Έτσι, αρκετοί από τους τωρινούς πάνε σπίτια τους ή σε άλλη ομάδα. Βλέπετε άλλη αντιμετώπιση υπήρξε για παράδειγμα σε εκλεγμένο θεματικό Αντιπεριφερειάρχη και άλλη σε εκλεγμένο Σύμβουλο, νέο σε ηλικία και με πάρα πολλές ψήφους από τα Δυτικά του Ν. Χανίων.

Στο κλίμα αυτό έχει ξεκινήσει η βολιδοσκόπηση κάποιον ανθρώπων με έντονη κοινωνική δράση και με πολιτική άποψη, αλλά δυστυχώς για τον Σταύρο δεν τσιμπάνε.

Γιατί όμως;

Σύμφωνα με μεγάλη μερίδα Χανιωτών, η θητεία Αρναουτάκη διακρίθηκε για την έλλειψη συγκρητισμού. Το επιβεβαιώνουν όλα τα οικονομικά στοιχεία, που αποδεικνύουν την άνιση κατανομή αναπτυξιακών κονδυλίων στους νομούς της Κρήτης αλλά και στα κονδύλια πολιτιστικού και κοινωνικού χαρακτήρα.

Σαν έμπειρος πολιτικός, θα κοιτάξει να αλλάξει την εικόνα το τελευταίο πεντάμηνο.

Το ερώτημα είναι: τέτοιους περιφερειάρχες θέλουμε; Υπάρχει άλλη πρόταση στον ορίζοντα;

Περιμένουμε να τις δούμε και να τις αξιολογήσουμε. Αυτές οι εκλογές θα έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Κρήτη. Δεν έχουμε πλέον τα χρίσματα των κομμάτων αλλά την \”στήριξή τους\” και η επιλογή θα γίνει στα πολιτικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά του κάθε υποψηφίου και την σηματοδότηση που θα δίνει ολόκληρος ο συνδυασμός τους.

Κατά την άποψή μου, νικητής στην περιφέρεια θα είναι αυτός που θα κερδίσει την ψήφο των Χανιωτών. Η άποψη μου τεκμηριώνεται από στοιχειώδη πολιτικοκοινωνική ανάλυση αλλά περισσότερο από τα αριθμητικά δεδομένα.

Δεν θέλω να το αναλύσω περαιτέρω γιατί θα χαλάσω το σασπένς.

Απλά, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε, ποιος από τους υποψηφίους θα αρχίσει να αντιλαμβάνεται ότι Κρήτη δεν είναι μόνο το Ηράκλειο.

Συμφέρον μας είναι η συνολική ανάπτυξη της Κρήτης και η μετεξέλιξή της σε μία ενιαία διοικητική και οικονομική περιφέρεια και όχι στην Κρήτη με πρωτεύουσα το Ηράκλειο.

Αυτά προς το παρόν και το μόνο σίγουρο είναι σύντομα θα επανέλθω με περισσότερα στοιχεία.

Ι.Μ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook