Το θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα των θεατών ήταν η καλύτερη απόδειξη της επιτυχίας με την οποία στέφθηκαν οι 5οι Ιππικοί Αγώνες που διεξήχθησαν στις Λούρες του Δήμου Γόρτυνας κι οποίοι γίνονται κάθε χρόνο προς τιμήν της Αγίας Ειρήνης. Στους αγώνες, όπου συνδιοργανωτές ήταν ο Δήμος Γόρτυνας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μοιρών καθώς κι ο Σύλλογος Φίλων Γεωργαλίδικων αλόγων, έλαβαν μέρος συνολικά 53 ιππείς.

Στο αγωνιστικό κομμάτι συμμετείχαν 49 διαγωνιζόμενοι, ιππεύοντας 20 θηλυκά και 29 αρσενικά  γεωργαλίδικα άλογα, όπου αναμφίβολα την παράσταση έκλεψε η μικρή Χανιώτισσα, Κατερίνα Φοβάκη. Παράλληλα υπήρξαν συμμετοχές σε αγώνες επίδειξης από 4 αθλητές με άλογα ξένης προέλευσης πλάγιου καλπασμού, καθώς κι έναν  που ίππευε άλογο ιπποδρόμου!

Μετά το τέλος του αγώνα έγιναν οι απονομές των επάθλων στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Λουρών, ενώ ακολούθησε γεύμα προς τους συμμετέχοντες και τους επισήμους προσκεκλημένους.

Τους αγώνες παρακολούθησε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον κι ο Δήμαρχος Γόρτυνας Νικόλαος Σχοιναράκης, ο οποίος έδειξε εντυπωσιασμένος από το θέαμα που προσέφεραν οι διαγωνιζόμενοι. “Θα θέλαμε σαν Δήμος Γόρτυνας να ευχαριστήσουμε όλους όσους συμμετείχαν στην διοργάνωση των αγώνων οι οποίοι ομολογουμένως ήταν εντυπωσιακοί, αλλά και στους ιππείς που διαγωνίστηκαν.

Με ιδιαίτερη χαρά είδα να λαμβάνουν μέρος ακόμη και μικρά παιδιά κάτι που δείχνει πως η αγάπη τόσο για την ιππασία όσο και για το συγκεκριμένο άλογο, δηλαδή το γεωργαλίδικο, περνάει πλέον από γενιά σε γενιά. Έχουμε χρέος όλοι μας αυτή την μοναδική ράτσα αλόγων που συναντάμε στο νησί μας από τα Μινωϊκά χρόνια κι η οποία παραλίγο να εξαφανιστεί, να την προστατέψουμε με κάθε τρόπο. Κι οι διοργανώσεις αγώνων, όπως αυτόν που πραγματοποιήθηκε στις Λούρες, συνδράμουν προς την επίτευξη του σκοπού αυτού.” ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Σχοιναράκης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook