Άνοιξε χθες τις πύλες της η Διεθνής Έκθεση «Ferien Messe 2014» που πραγματοποιείται στην Βιέννη από τις 16 έως τις 19 Ιανουαρίου. Στο περίπτερο του ΕΟΤ συμμετέχει η Κρήτη με την εποπτεία της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου, συνεπικουρούμενης από την Π.Ε. Ρεθύμνης.

Επικεφαλής της Κρητικής αντιπροσωπείας είναι η Αντιπεριφερειάρχης Πελαγία Πετράκη προκειμένου να συμβάλλει στην λειτουργία του περιπτέρου της Κρήτης και να επιδιώξει την περαιτέρω προβολή του νησιού μας στην τουριστική αγορά της Αυστρίας.

Την ομάδα πλαισιώνουν η Προϊσταμένη του Τμήματος Τουρισμού της Π.Ε. Λασιθίου Μαρία Λαβδάκη, ο εκπρόσωπος της Π.Ε. Ρεθύμνου Μανώλης Μαρκαντωνάκης και η ξεναγός Τσαγκαράκη Κατερίνα.

Επίσης στο περίπτερο συμμετέχει αντιπροσωπεία της Ένωσης Ξενοδόχων Σητείας καθώς και πολλοί επιχειρηματίες από την Κρήτη που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό.

Η Αντιπεριφερειάρχης συναντήθηκε ήδη με την Αντιδήμαρχο της Βιέννης κα Μαρία Βασιλάκου και συζητήσανε θέματα τουρισμού, περιβάλλοντος και αστικής ανάπτυξης. Ιδιαίτερα συζήτησαν το θέμα της διαχείρισης του τουρισμού προς όφελος τόσο των επισκεπτών όσο και των κατοίκων της περιοχής υποδοχής.

Η Αντιδήμαρχος δεσμεύτηκε να παρουσιάσει την εμπειρία από τις σχετικές εφαρμογές καθώς και τις προτάσεις της για την Ελληνική αγορά και ειδικότερα για την περιοχή της Κρήτης.

Στους επισκέπτες της έκθεσης «Ferien Messe 2014» που φέτος αναμένονται να ξεπεράσουν τους 150.000, παρέχονται πληροφορίες, διαφημιστικό υλικό και Κρητικά κεράσματα από ποτά, τοπικά προϊόντα κ.α.
Με δεδομένο το έντονο ενδιαφέρον των Αυστριακών (το 2013 η κίνηση των τουριστών σημείωσε αύξηση 26%) και σε συνέχεια των συναντήσεων που είχε η Αντιπεριφερειάρχης Πελαγία Πετράκη με τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ Πάνο Λειβαδά, τον Έλληνα Πρέσβη στη Βιέννη Θεμιστοκλής Δημίδης και την Διευθύντρια του ΕΟΤ Αυστρίας, Ουγγαρίας και Ελβετίας Αθηνά Μπαμπάκου, προγραμματίζεται επίσκεψη τουριστικών πρακτόρων και δημοσιογράφων στην Π.Ε. του Λασιθίου και σε άλλες περιοχές της Κρήτης, προκειμένου να γίνει ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων και της συνολικής τουριστικής προσφοράς του νησιού.

Ανάμεσα σε 750 εκθέτες από 72 διαφορετικές χώρες διαπιστώνεται ότι το ενδιαφέρον για το Ελληνικό περίπτερο είναι ιδιαίτερα υψηλό και όλα δείχνουν ότι η Ελλάδα επανέρχεται δυναμικά στο προσκήνιο της τουριστικής αγοράς στην Αυστρία.

Ιδιαίτερα η Κρήτη αναδεικνύεται σαν άκρως δημοφιλής προορισμός των Αυστριακών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook