Προχωρά ο οδικός άξονας Ηρακλείου – Μεσσαράς, όπως προκύπτει από έγγραφο του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, απαντώντας σε κοινοβουλευτική παρέμβαση του Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη»

Ο οδικός άξονας Ηρακλείου – Μεσσαράς κατασκευάζεται με δύο εργολαβίες. Η πρώτη εργολαβία αφορά το τμήμα «Αγία Βαρβάρα – Απομαρμά» και η δεύτερη εργολαβία αφορά το τμήμα «Απομαρμά – Καστέλλι».

Όπως αναφέρεται στο έγγραφο του Υπουργού: «Για την πρώτη εργολαβία, έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες σε ποσοστό 93% του συμβατικού αντικειμένου. Δεν έχουν ακόμη εκτελεστεί οι εργασίες που αφορούν τις παρεμβάσεις για τις αποκαταστάσεις των κατολισθήσεων που εμφανίστηκαν, οι οποίες πρόκειται να εκτελεστούν άμεσα.Ακόμη, έχουν ήδη ολοκληρωθεί τα συμβατικά τεύχη για την δημοπράτηση της νέα εργολαβίας που απαιτείται για την πλήρη ολοκλήρωση του οδικού τμήματος Αγ. Βαρβάρα – Απομαρμά.»

Όσον αφορά στην δεύτερη εργολαβία, ο κ. Χρυσοχοΐδης επισημαίνει ότι «πρόκειται να ολοκληρωθεί άμεσα καθόσον πραγματοποιήθηκε η μεταφορά των αρχαιοτήτων που εμπόδιζαν την ολοκλήρωση του έργου. Επίσης, έχουν ολοκληρωθεί οι ασφαλτοστρώσεις στα 6,5 από τα 8 χιλιόμετρα συνολικού μήκους του τμήματος αυτού. Η ολοκλήρωση των υπολειπόμενων ασφαλτικών θα πραγματοποιηθεί το επόμενο δίμηνο.»