Ο Κώστας Κιάσσος ήταν το κεντρικό πρόσωπο στην αναμέτρηση του Α.Ο. Χανιά με την Παναχαϊκή, την περασμένη Παρασκευή (17/01).

Από το 1993 όταν και έφυγε από τον ΑΟΧ για να ξεκινήσει το επαγγελματικό του ταξίδι, με πρώτο σταθμό τον ΟΦΗ, δεν είχε αντιμετωπίσει ξανά στα Χανιά την πρώην ομάδα του. 

Η υποδοχή του φίλαθλου κόσμου όμως δεν ήταν αυτή που ίσως περίμενε, αφού ακούστηκαν αρκετές αποδοκιμασίες από την πλευρά των οργανωμένων. 

Η... συνέχεια δόθηκε μετά το τέλος του αγώνα, όπου ο Χανιώτης ποδοσφαιριστής έκανε δηλώσεις για τη διαιτησία και ο ΑΟΧ φρόντισε να απαντήσει με ανακοίνωση. 

Μιλώντας στο Flashnews.gr ο Κιάσσος εξηγεί για το πως ένιωσε για τις αποδοκιμασίες, αλλά και για ποιο λόγο έκανε τις δηλώσεις περί διαιτησίας.

Αναλυτικά όσα μας δήλωσε:

Για το γεγονός ότι επέστρεψε μετά από πολλά χρόνια στα Χανιά για να αντιμετωπίσει την ομάδα από την οποία ξεκίνησε τη σπουδαία καριέρα του:

«Τα Χανιά είναι ο τόπος καταγωγής μου, που έχω μεγαλώσει. Είναι η οικογένειά μου από εκεί πέρα και αυτό δεν γίνεται ν’ αλλάξει με τίποτα και έχω και πολλούς ανθρώπους που με αγαπάνε. Είναι και τιμή μου, γιατί όποτε βρίσκομαι στα Χανιά νιώθω πολύ ωραία. Όπως έχω ξαναπεί είναι ένα ευλογημένο μέρος και χαίρομαι ιδιαίτερα όποτε είμαι εκεί πέρα. Σίγουρα τα συναισθήματα ήταν λίγο περίεργα, αλλά είμαι επαγγελματίας και είναι τέτοια η ζωή μου τα τελευταία χρόνια. Όποια ομάδα αλλάζω και όπου πηγαίνω πρέπει να τιμάω το ψωμί που τρώω».

Για τις αποδοκιμασίες του κόσμου:

«Για να είμαι ειλικρινής δεν το περίμενα ότι θα υπήρχαν τόσες πολλές αποδοκιμασίες. Αλλά επειδή δεν έχω μιλήσει ποτέ για τον κόσμο δεν θα το κάνω ούτε τώρα. Ο κόσμος έχει μυαλό, συνείδηση και μπορεί να κρίνει από μόνος του τι γίνεται. Από εκεί και πέρα ένα παραπάνω επειδή είμαι από τα Χανιά δεν θα μπω στη διαδικασία να κάτσω να πω μια άσχημη κουβέντα. Γνωρίζω πάρα πολύ καλά ότι όλοι έχουν κρατήσει εδώ και πάρα πολλά χρόνια κάποια πράγματα που είχα πει παλιότερα (εννοεί για τον αγώνα ΟΦΗ-Ολυμπιακός στα Χανιά). Είχα βγει και είχα ζητήσει συγνώμη για τις συγκεκριμένες δηλώσεις. Αλλά και πάλι σήμερα αν με ρωτήσεις θα πω ότι και βέβαια αισθάνομαι πάρα πολύ άσχημα για τις τότε δηλώσεις. Αλλά είχα δει ανθρώπους που τους είχα βάλει σπίτι μου και είχαμε περάσει πολλά να είναι στο γήπεδο και να με βρίζουν και είχα νιώσει πάρα πολύ άσχημα, γι’ αυτό έκανα αυτές τις δηλώσεις τότε».

Για το αν έπαιξε ρόλο για την αντιμετώπιση του κόσμου και το καλοκαιρινό συμβάν, όπου του είχαν «χρεώσει» ότι συμβούλεψε κάποιους παίκτες να μην υπογράψουν στην ομάδα:

«Για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα, για να γνωρίζει και ο κόσμος. Με πήρε ένα παιδί τηλέφωνο και μου είπε ότι ήθελε να πάει στην ομάδα. Του είπα ότι είναι ομάδα με δυναμική και αρκετό κόσμο και ότι πήγαινε να δεις τι θα κάνεις. Όταν το παιδί βρέθηκε Χανιά με πήρε ένα τηλέφωνο, γιατί ήθελε να το βοηθήσω προφανώς. Του είχα πει ότι προτεραιότητά σ0υ θα πρέπει να είναι να μείνεις εκεί πέρα. Από εκεί και πέρα μου είπε το παιδί ότι δεν έχουν γίνει αυτά που μου είχαν πει και είμαι ξεκρέμαστος και γυρίζω και του λέω ότι ναι μεν πρέπει να μείνεις γιατί έχεις πάει και σε έχουν δει κάποιες μέρες, αλλά αν εσύ δεν είσαι ικανοποιημένος και υπάρχει θέμα βιωσιμότητας παίρνεις το αεροπλάνο και γυρίζεις πίσω. Αυτή είναι η πραγματική αλήθεια και την ξέρουν όλοι. Αν θεώρησαν ότι εγώ θέλω να κάνω κακό στον Α.Ο. Χανιά είναι πρόβλημα δικό τους και δεν έχω πρόβλημα να πιστεύουν ό,τι θέλουν».

Για τις δηλώσεις του για τη διαιτησία και την ανακοίνωση του ΑΟΧ που ανέφερε ότι έκανε το άσπρο-μαύρο:

«Δεν έχω να απαντήσω προς τον Α.Ο. Χανιά, γιατί δεν έχω κάτι με την ομάδα. Γιατί έχουν μπει όλοι σε αυτό το… τρυπάκι. Ότι εγώ έχω κάτι με τον Α.Ο. Χανιά. Με τον ΑΟΧ και τα Χανιά δεν έχω κάτι. Είναι ξεκάθαρο. Μην προσπαθούν όλοι να δημιουργήσουν ένα πρόβλημα και μία κόντρα. Δεν έχω κανένα πρόβλημα και ούτε είχα ποτέ. Ίσα-ίσα είναι τιμή μου που έχω φορέσει αυτή τη φανέλα, αλλά και του ΟΦΗ, που αυτές οι δύο είναι οι μεγαλύτερες Κρητικές ομάδες. Από εκεί και πέρα όμως είμαι επαγγελματίας και αυτό που κάνω το αγαπάω πάρα πολύ και γι’ αυτό κιόλας παίζω μέχρι αυτή την ηλικία σήμερα και κάνω και πάρα πολλές θυσίες γι’ αυτό που κάνω. Είμαι σε μια ομάδα που μου δίνει χρήματα, που φοράω και τιμάω τη φανέλα της και που είναι και αυτή πολύ μεγάλη και δεν μπορώ εγώ να μην διαμαρτυρηθώ αν έχω αδικηθεί. Όχι γιατί είναι ο Α.Ο. Χανιά. Σε κάθε ομάδα θα το έκανα. Και στον Α.Ο. Χανιά να βρισκόμουν σήμερα το ίδιο θα έβγαινα και θα έλεγα. Οπότε δεν έχω πρόβλημα τι βγαίνει και λέει ο καθένας. Εγώ υποστηρίζω την ομάδα που αγωνίζομαι αυτή τη στιγμή. Έτσι είναι ο χαρακτήρας μου. Δεν αλλάζει αυτό το πράγμα. Όσο κι αν θέλουν να το αλλάξουν, δεν αλλάζει, 38 χρόνια έτσι είμαι».

Για το αν έχουν αλλάξει τα συναισθήματά του για τον ΑΟΧ μετά και τις αποδοκιμασίες:

«Όχι, δεν έχουν αλλάξει. Κάποια πράγματα δεν αλλάζουν στη ζωή. Όταν έχεις ψυχή και αρχές σαν άνθρωπος δεν αλλάζουν. Για μένα θα είναι πάντα στην καρδιά μου και είναι ο Α.Ο. Χανιά. Όπως είναι και ο ΟΦΗ. Αυτό δεν αλλάζει, είναι ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο για εμένα και δεν πρόκειται ν’ αλλάξει. Όσοι κι αν θέλουν να το αλλάξουν με τον τρόπο τους και να το κάνουν για να δημιουργήσουν πρόβλημα, το μόνο που πετυχαίνουν είναι να χαλιούνται αυτοί οι ίδιο από μόνοι τους».

Για τη σύγκριση με τον Δαμανάκη:

«Είναι πολύ άσχημο για εμένα. Δεν υπάρχει λόγος να με συγκρίνουν με τον Γιάννη Δαμανάκη. Ήταν ένας πολύ μεγάλος ποδοσφαιριστής και τεράστιος παίκτης, που έπαιξε στον ΠΑΟΚ και την Εθνική Ελλάδας. Δεν θέλω να έρχομαι σε συγκρίσεις με τον Δαμανάκη, γιατί δεν θεωρώ ότι είμαστε στο ίδιο μήκος. Μπορεί να έχω κάνει μεγάλη καριέρα, αλλά δεν μ’ αρέσει να με συγκρίνουν με τον Δαμανάκη, γιατί ο Γιάννης είναι πολύ υψηλό και ιδιαίτερο κομμάτι των Χανίων. Εγώ θεωρώ ότι για τους ανθρώπους που έχουν κάνει έργο και είναι από τα Χανιά θα πρέπει να υπάρχει εκτίμηση στο πρόσωπό τους. Εμένα με στεναχώρησε το γεγονός ότι υπήρξαν πολλαπλές αποδοκιμασίες προς το πρόσωπό μου, αλλά και όλη αυτή η αντιμετώπιση από τον κόσμο. Δεν μπορεί να το αλλάξεις όμως αυτό. Δεν μπορείς να πεις στον κόσμο ν’ αλλάξει αυτή την εικόνα. Έτσι αισθάνονται, έτσι θα κάνουν. Εγώ λέω από τη δική μου την πλευρά πώς αισθάνομαι… Εύχομαι πραγματικά αυτή η ομάδα να πηγαίνει καλά, να βρει το δρόμο της και να βρεθεί στα μεγάλα σαλόνια, γιατί πιστεύω ότι θα είναι καλό για όλους».

Για το αν υπάρχει στο μυαλό του η σκέψη να κλείσει την καριέρα του στον ΑΟΧ:

«Δεν μπορώ να το πω με ακρίβεια. Αυτό που σκέφτομαι αυτή τη στιγμή είναι ότι χρωστάω μεγάλη χάρη σε αυτόν τον άνθρωπο που είναι στο τιμόνι της Παναχαϊκής, τον κ. Κούγια. Ήταν ο άνθρωπος που μπήκε μπροστά και τσακώθηκε με μια ολόκληρη πόλη. Πούλησε την ομάδα για εμένα και έφυγε από αυτή την ομάδα (σ.σ. εννοεί τον ΠΑΣ Γιάννινα). Του χρωστάω πολύ μεγάλη χάρη. Χρωστάω πολλά σε αυτό τον άνθρωπο. Πρέπει να ολοκληρώσω μια αποστολή, γιατί ως τέτοια τη βλέπω και ως πολύ μεγάλη πρόκληση για εμένα. Πρέπει να ολοκληρωθεί κάτι, να κλείσει ένα κεφάλαιο και μετά να δω. Αλλά προς το παρόν δεν το σκέφτομαι».


Λ. Αντ.