Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις παρουσίασης του βιβλίου “Ο Παραμυθάς και η Μηχανή του Χρόνου”του αγαπημένου σε όλους μας “παραμυθά” Νίκου Πιλάβιου, που πραγματοποιήθηκαν στην Παιδική- Εφηβική βιβλιοθήκη του Δημοτικού Κήπου και του Σταλού.

Στην νέα δανειστική παιδική βιβλιοθήκη του Σταλού, με την ευκαιρία της εκδήλωσης για την παρουσίαση του βιβλίου, πραγματοποιήθηκαν και επισήμως τα εγκαίνια λειτουργίας της, παρουσία του Δημάρχου Χανίων Μανώλη Σκουλάκη, του αρμόδιου αντιδημάρχου Δημήτρη Λειψάκη, του τέως Δημάρχου Γιώργου Τζανακάκη, και πλήθος μικρών και μεγάλων φίλων του βιβλίου και του αγαπημένου “παραμυθά”.

Στις κατάμεστες από κόσμο αίθουσες τα παιδιά αλλά και οι γονείς τους είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τον αγαπημένο συγγραφέα και να συνομιλήσουν μαζί του.

Ο κ. Πιλάβιος χαμογελαστός και εγκάρδιος τόνισε ότι “το παραμύθι ακόμα και στις μέρες μας , παρ\’ όλη την τεχνολογία, ασκεί μια ιδιαίτερη μαγεία στις παιδικές ψυχές.

Στο καλωσόρισμα που απηύθυνε στο συγγραφέα ο Δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης, επεσήμανε μεταξύ άλλων, ότι “οι αγαπημένες παιδικές του εκπομπές διακρίνονταν για την ποιότητα τους.

Αναφερόμενος στον φιλόξενο χώρο της Δανειστικής Βιβλιοθήκης του Σταλού, που πλέον ανήκει στο Τμήμα Βιβλιοθηκών της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας – Παιδείας – Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Χανίων, ο κ. Σκουλάκης τόνισε ότι “η δημιουργία κατάλληλων χώρων για την καλλιέργεια του πνεύματος, με δράσεις ανάπτυξης των δεξιοτήτων των παιδιών είναι στους βασικούς στόχους της Δημοτικής Αρχής”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook