Ένα από τα πιο σημαντικά έργα της τουρκικής λογοτεχνίας, με οικουμενικό, όμως, χαρακτήρα θα παρουσιάσει στην φετινή της παραγωγή η Θεατρική Ομάδα των Δημοσιογράφων του Ηρακλείου.

Πρόκειται για το διάσημο θεατρικό του σατιρικού συγγραφέα και πολιτικού ακτιβιστή Αζίζ Νεσίν «Το Θεριό του Ταύρου» το οποίο, αν και γράφτηκε, ως διήγημα αρχικά, το 1953, εξακολουθεί να παραμένει εξαιρετικά επίκαιρο και με μηνύματα που κουβαλούν πολλαπλές αναγνώσεις.

Μετά τις επιτυχημένες παραστάσεις με τα έργα «Θεατρικές Διαδρομές», «Με δύναμη από την Κηφισιά» και «Κοινός Λόγος», η τέταρτη δουλειά της Θεατρικής Ομάδας των Δημοσιογράφων του Ηρακλείου αφορά σε μία καυστική κωμωδία όπου οι ήρωες είναι πρόσωπα καθημερινά, εύκολα αναγνωρίσιμα, τα οποία όπως όλοι μας, βιώνουν φόβους, αδυναμίες, αδιέξοδα και αναζητούν λύσεις που θα τους βοηθήσουν τα επιβιώσουν.

Τα καταφέρνουν όμως πάντα; Μήπως ο καθένας μας κρύβει μέσα του ένα θεριό και μήπως καλείται να έρθει αντιμέτωπος και με άλλα θεριά γύρω του; Ήρωας του «Θεριού του Ταύρου», ο αγαθός Νουρή Σαγιανέρ πιέζεται βασανιστικά από την οικογένειά του να αντιμετωπίζει τον σκληρόκαρδο ιδιοκτήτη του καταγγέλλοντάς τον στην αστυνομία.

 Κωμικοτραγικές συμπτώσεις στο Αστυνομικό Τμήμα θα αλλάξουν την ζωή του Νουρή. Τι ρόλο μπορεί όμως να διαδραματίσει σ’ αυτό το παιχνίδι ζωής το «Θεριό του Ταύρου»; Έχει ανάγκη η κοινωνία μας από «θεριά»; Η συνέχεια επί σκηνής…

Το έργο που σκηνοθετεί ο Γιώργος Αντωνάκης θα παρουσιαστεί στο κοινό του Ηρακλείου από τις 29 Ιανουαρίου έως και τις 4 Φεβρουαρίου, στον Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου με ώρα έναρξης τις 9 το βράδυ.

Η Θεατρική Ομάδα των Δημοσιογράφων αποφάσισε και φέτος να ζητήσει από το κοινό, αντί εισιτηρίου, να προσφέρει τρόφιμα μακράς διάρκειας και φάρμακα τα οποία θα διατεθούν σε οικογένειες της πόλης που έχουν ανάγκη.
Στην παράσταση συμμετέχουν οι: Ελένη Βακεθιανάκη, Μάριος Διονέλλης, Μαρία Ζαννιά, Αντιγόνη Καμπάνη, Δημήτρης Κολοτούρος, Χάρης Λεοντάκης, Κατερίνα Μηναδάκη, Κώστας Παπάζογλου, Ειρήνη Τσάκα, Ελίνα Φαρσάρη και Μιχάλης Φουργιαλάκης.

Η Θεατρική Ομάδα των Δημοσιογράφων Ηρακλείου λειτουργεί υπό την αιγίδα της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Πελοποννήσου Ηπείρου και Νήσων.

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook