Καλά διαβασμένος απέναντι στον Πλατανιά ήταν ο ΟΦΗ, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Ρικάρντο Σα Πίντο.
Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Παίξαμε ένα μεγάλο παιχνίδι, ένα παιχνίδι ντέρμπι στην Κρήτη ανάμεσα στον Πλατανιά και τον ΟΦΗ. Και οι δύο ομάδες χρειαζόταν τους βαθμούς. Ήταν ένα παιχνίδι πολύ δύσκολο. Το πρώτο ημίχρονο ήταν πιο πολύ στο να δούμε πως παίζει ο αντίπαλος και από θέμα τακτικής. Με πολύ τακτική και πολλή οργάνωση. Περιμέναμε την κατάλληλη στιγμή για να πάμε στην κόντρα και να πετύχουμε το γκολ. Δεν μπορούσαμε να έχουμε πάρα πολλές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο. Είχαμε κι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι με την Καλλονή για το κύπελλο. Παίξαμε 120 λεπτά και αυτό ήταν πολύ δύσκολο για εμάς. Περιμέναμε τον Πλατανιά στα πρώτα 30 λεπτά να πιέσει, πρεσάρει για να μπορέσει να πετύχει κάποιο γκολ. Μας ενδιέφερε πιο πολύ να κρατάμε το χώρο μας και απλώς να μην δώσουμε χώρο στον Πλατανιά για να μπορέσει να κάνει κάποια ευκαιρία. Γνωρίζαμε πολύ καλά πως έπαιζαν με μεγάλες μπαλιές είτε στον Μπέλιτς, είτε στον Κατάι και θέλαμε να προφυλάξουμε το να πάνε ένας εναντίον ενός ώστε να μας κάνουν κάποια ευκαιρία και το καταφέραμε πολύ καλά. Ξέραμε πως έπαιζαν και με μεγάλες μπαλιές από τον Φερνάντες στον Τόρες για να σπάει τη μπάλα στο Γουνδουλάκη, για να κάνουν κάποια ευκαιρία από εκεί, αλλά για όλα αυτά ήμασταν διαβασμένοι πολύ καλά. Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν ακόμα πιο καλοί σ’ αυτό το κομμάτι και περιορίσαμε τον αντίπαλο και δεν μπόρεσε να κάνει κάποια ευκαιρία. Ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι, πολύ ήρεμοι, μπορέσαμε και αλλάξαμε τη μπάλα και όπως είδατε μπορέσαμε και κάναμε ευκαιρίες και βάλαμε δύο γκολ. Αυτό δεν το είχαμε στο πρώτο ημίχρονο. Δεν ήμασταν τόσο ήρεμοι, όσο στο δεύτερο ημίχρονο. Κρατήσαμε πολύ καλά τη μπάλα και στο πρώτο ημίχρονο και στο δεύτερο και καταφέραμε και πετύχαμε και τα δύο γκολ. Αυτό θέλαμε να κάνουμε…»

Για το ότι ο ΟΦΗ ξεπέρασε την ήττα από τη Βέροια με δυο νίκες  και καλές εμφανίσεις μέσα σε λίγες ημέρες:

«Δουλεύω πάντα έτσι, με την ίδια γραμμή. Πάντα θέλω να είμαι νικητής και το περνάω αυτό στους παίκτες. Έχουμε πολύ λίγες επιλογές και ο κόσμος το ξέρει, αλλά με τη δουλειά που κάνουμε καταφέρνουμε και ξεπερνάμε τα προβλήματα και πάντα δείχνουμε ένα καλό πρόσωπο στο γήπεδο. Έχουμε προβλήματα με κάρτες, με τραυματισμούς και με ποδοσφαιριστές που είναι αρκετά νέοι σε ηλικία. Θα υπάρχει και η κακή ημέρα και όλα αυτά τα προβλήματα, αλλά μπορούμε και προχωράμε και έτσι. Είμαι ευχαριστημένος από τους ποδοσφαιριστές μας γιατί είναι επαγγελματίες και παρά τα προβλήματα που έχουμε είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος».

Για το αν ο ΟΦΗ τώρα που \”ανάσανε\” κάπως βαθμολογικά μπορεί να επικεντρωθεί περισσότερο στο Κύπελλο:

«Αυτό που με ενδιαφέρει είναι κάθε παιχνίδι που έρχεται. Τώρα σκέφτομαι τον Αστέρα και τίποτα άλλο. Έχουμε πολλά παιχνίδια Κυριακή-Σάββατο και έχουμε τρεις εβδομάδες πολύ δύσκολες μετά τον Αστέρα. Ευχαριστούμε πολύ τον κόσμο μας που ήρθε στο γήπεδο και παρακολούθησε το παιχνίδι. Τον θέλουμε πάντα δίπλα μας, όπου κι αν παίζουμε».

Για το αν περίμενε καλύτερο τον Πλατανιά:

«Έχω πολύ σεβασμό στον Πλατανιά, o οποίος διαθέτει πολύ καλούς ποδοσφαιριστές ειδικά στα άκρα και την επίθεση, τους οποίους δεν έχουμε εμείς. Σέβομαι όλες τις ομάδες, είτε είναι ο Ολυμπιακός, είτε οποιαδήποτε άλλη ομάδα. Πρέπει έτσι να σκέφτεσαι και να σέβεσαι τον αντίπαλο για να πάρεις ό,τι μπορείς».

Για το πώς διαχειρίστηκε την κούραση από το ματς Κυπέλλου:

«Είχαμε πολλή ηρεμία όταν παίρναμε τη δεύτερη μπάλα και μπορούσαμε και κυκλοφορούσαμε τη μπάλα και αυτό ήταν καλό για εμάς. Ήμασταν πιο ξεκούραστοι, πιο ήρεμοι και δεν τρέχαμε πίσω από την μπάλα. Στο μαρκάρισμα ήταν στο μισό γήπεδο και δεν είχαμε πολλά μέτρα για να τρέξουμε».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook