Κάθε πολυτελές ξενοδοχείο, που σέβεται τον εαυτό του, διαθέτει τουλάχιστον μία προεδρική σουίτα. Πόσες, είναι αυτές, όμως, που η αξία τους αποτιμάται σε 20 εκατομμύρια δολάρια;

Σύμφωνα με το CNBC, η προεδρική σουίτα, έκτασης 6.000 τετραγωνικών ποδών, στο ρετιρέ του ξενοδοχείου Fairmont στο Σαν Φρανσίσκο, αποτελεί “πρωταθλήτρια” στο μέγεθος, αλλά και στην ιστορία των VIP, καθώς αρκετοί βασιλείς και πλήθος διασημοτήτων έχουν φιλοξενηθεί στα πολυτελή δωμάτιά της.

Επιπλέον, η εν λόγω σουίτα είναι “προεδρική” με την πλήρη σημασία της λέξης. Στο διαμέρισμα αυτό, το 1945, ο τότε πρόεδρος Χάρι Τρούμαν, συναντήθηκε με τους ηγέτες των υπόλοιπων δυνάμεων προκειμένου να προετοιμάσουν το προσχέδιο, που αργότερα αποτέλεσε το Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών.

Το ρετιρέ επεκτείνεται σε ολόκληρο τον όγδοο όροφο του ιστορικού ξενοδοχείου και περιλαμβάνει τρεις μεγάλες κρεβατοκάμαρες, μία τραπεζαρία, ένα δωμάτιο μπιλιάρδου όπου οι τοίχοι είναι καλυμμένοι με χειροποίητα ξυλόγλυπτα, μία τεράστια αίθουσα στην οποία δεσπόζει ένα μεγάλο πιάνο, μία διόροφη κυκλική βιβλιοθήκη όπου ο τείχος είναι βαμμένος με φύλλα χρυσού και μία βεράντα με μοναδική θέα τους ουρανοξύστες του Σαν Φρανσίσκο.

Είναι περιττό να ειπωθεί ότι οι ένοικοι της σουίτας έχουν στη διάθεση τους ένα “στρατό” από προσωπικό, έτοιμο να ικανοποιήσει στο λεπτό κάθε επιθυμία τους. Σε αυτό περιλαμβάνεται ένας παγκόσμιας κλάσης σεφ, μπάτλερ, μασέρ, προσωπικός γυμναστής, καθώς και 200.000…μέλισσες.

\"\"

Οι μέλισσες έχουν τη δική τους κυψέλη μέσα στο ξενοδοχείο Fairmont, ενώ παράγουν μέλι αποκλειστικά για τους VIP ενοίκους της προεδρικής σουίτας.

\"\"

Οσο για το κόστος διαμονής σε αυτό το μικρό…παλάτι, ανέρχεται σε μόλις 15.000 ευρώ για μία νύχτα. Σχεδόν…τζάμπα, εάν σκεφτεί κανείς ότι η αξία της ξεπερνάει τα 20 εκατ. δολ.

newmoney.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook