Με δυναμικές κινητοποιήσεις απειλούν οι αθίγγανοι του καταυλισμού των Δύο Αορακίων, διαμαρτυρόμενοι για τη διακοπή της υδροδότησης το τελευταίο χρονικό διάστημα με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα.

Οργισμένοι κάτοικοι του καταυλισμού, άναψαν φωτιές στον περιφερειακό δρόμο που περνάει μπροστά από το Αστυνομικό Μέγαρο -αποκλείοντας την κυκλοφορία των οχημάτων προς και από τη βιομηχανική περιοχή Ηρακλείου. Μάλιστα υπήρξε σκέψη να προχωρήσουν και στον αποκλεισμό της εθνικής οδού, υπό τον φόβο, όμως, πρόκλησης κάποιου ατυχήματος, αποφάσισαν να μην το κάνουν. Αστυνομικές δυνάμεις έσπευσαν στο σημείο προκειμένου να ρυθμίσουν την κυκλοφορία, εκτρέποντας τα οχήματα προς άλλες κατευθύνσεις, ενώ επιδόθηκαν σε διαπραγματεύσεις με τους διαμαρτυρόμενους, ώστε να μεταπειστούν  και να μην καταλάβουν την εθνική οδό.

Οι αθίγγανοι υποχώρησαν, στέλνοντας τελεσίγραφο,  διαμηνύοντας προς πάσα κατεύθυνση ότι, εάν μέχρι τη Δευτέρα δεν γίνει επανασύνδεση της παροχής νερού προς τον καταυλισμό, τότε θα προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις.

Τα «πυρά» των αθίγγανων επικέντρωσε ο δήμαρχος Ηρακλείου, Γιάννης Κουράκης.

«Ο νέος δήμαρχος έχει δείξει πλήρη αδιαφορία στα προβλήματά μας. Είναι απαράδεκτη η στάση του. Δεν έχουμε νερό ούτε για να πλύνουμε τα παιδιά μας και να πάνε στο σχολείο. Η κατάσταση είναι δραματική. Η Πολιτεία μας έχει στρέψει την πλάτη και μας στερεί το πιο σημαντικό αγαθό, το νερό. Δεν θα μείνουμε με τα χέρια σταυρωμένα», φώναζαν.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από τρεις μήνες, οι αθίγγανοι «υποδέχθηκαν» με πέτρες τις διμοιρίες των ΜΑΤ που συνόδευσαν τα δύο τεχνικά συνεργεία της ΔΕΥΑΗ προκειμένου να διακόψουν την υδροδότηση του καταυλισμού, ενώ  σε βάρος της ΔΕΥΑΗ έχει σχηματιστεί δικογραφία για το θέμα της παράνομης υδροδότησης του καταυλισμού με το συνολικό χρέος να ξεπερνά τις 700.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook