Στις προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών μέσω ΕΣΠΑ εναποθέτουν τις ελπίδες τους γονείς και μαθητές της Κρήτης, προκειμένου να καλυφθούν έστω και στο ελάχιστο τα εκατοντάδες κενά που καταγράφονται τόσο σε σχολεία πρωτοβάθμιας όσο και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Η τελική έγκρισή για τις περίφημες πιστώσεις αναμένεται να έχει δοθεί μέχρι το τέλος του μήνα από τα συναρμόδια υπουργείο παιδείας και οικονομικών, ο αριθμός ωστόσο των τοποθετήσεων παραμένει το μεγάλο ερωτηματικό.

Λίγες ημέρες μετά την άρνηση του υπουργείου οικονομικών να ανάψει το πράσινο φως σε πιστώσεις που αφορούσαν 1.500 αναπληρωτές εκπαιδευτικούς το σκηνικό που έχει διαμορφωθεί στην πλειονότητα των σχολείων της Κρήτης δεν τιμά εκείνους που κρατούν στα χέρια τους τα ηνία της παιδείας σε τοπικό επίπεδο.

Υπεράριθμα τμήματα, μαθητές που δεν έχουν διδαχθεί ακόμα μαθήματα ειδικότητας και δάσκαλοι οι οποίοι είναι αναγκασμένοι να διδάσκουν σε 3 και 4 τάξεις ταυτόχρονα.

Το κλίμα στην εκπαιδευτική κοινότητα είναι έκρυθμο με τους γονείς των μαθητών -κυρίως σε δημοτικά σχολεία- να παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους.

Ήδη χθες κλειστά παρέμειναν τα δημοτικά σχολεία σε Τύλισσο, Ανώγεια και Σητεία καθώς τα κενά που παρατηρούνται έχουν επηρεάσει την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων.

Στο Ηράκλειο μέλη της συνδικαλιστικής κοινότητας θα επιδιώξουν μέσα στις επόμενες ημέρες να πραγματοποιήσουν συνάντηση με τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης Απόστολο Κλινάκη με στόχο να του μεταβιβάσουν το κλίμα που κυριαρχεί στις τάξεις εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων, ενώ ανοιχτό παραμένει και το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων σε περίπτωση που ο αριθμός των τοποθετήσεων μέσω ΕΣΠΑ δεν είναι ο επιθυμητός.

Flashnews.gr