Ο Ελληνικός Σύλλογος Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση σε συνεργασία με τον Δήμο Χανίων διοργάνωσαν ενημερωτική εκδήλωση με θέμα την οστεοπόρωση, η οποία σημείωσε μεγάλη επιτυχία καθώς πλήθος κόσμου από την ευρύτερη περιοχή συγκεντρώθηκαν για να ακούσουν τα νεότερα δεδομένα γύρω από την οστεοπόρωση, τη σκελετική υγεία, την πρόληψη, την διατροφή.

Η ενημερωτική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από εξειδικευμένους επιστήμονες το Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014, στην Αίθουσα Συνεδρίων του Δημαρχείου Χανίων ενώ τις προηγούμενες ημέρες από τις 16/1 πραγματοποιήθηκαν δωρεάν μετρήσεις οστικής πυκνότητας, κύφωσης και σκολίωσης σε πάνω από 560 άτομα!!

Το πάνελ των ομιλητών αποτελούνταν από τον Δρ. Αναστάσιο Δημητριάδη, Ορθοπαιδικό Χειρουργό, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής του Π. Κρήτης, εξειδικευμένο στις παθήσεις της Σπονδυλικής Στήλης και την κα Ευφροσύνη Δημαρά εκπρόσωπο του Ελληνικού Συλλόγου Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση.

Την εκδήλωση άνοιξε ο κος Εμμανουήλ Σκουλάκης, Δήμαρχος Χανίων, ο οποίος χαιρέτησε τους ομιλητές και τους παρευρισκομένους, τόνισε την αξία της πρόληψης και της ενημέρωσης και είπε πως παρόμοιες δράσεις θα γίνουν και στο μέλλον. Επίσης, στην εκδήλωση παρευρέθησαν η κα Χρυσούλα Χατζηδάκη, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας του Δήμου Χανίων.

Οι ομιλητές παρουσίασαν στον κόσμο τις προεκτάσεις που μπορεί να πάρει η οστεοπόρωση ως χρόνια νόσος και έδωσαν χρήσιμες συμβουλές σε όλους τους παρευρισκομένους.

Συγκεκριμένα, ο Δρ. Αναστάσιος Δημητριάδης εξήγησε αναλυτικά στο κοινό το τι είναι η οστεοπόρωση, ποιους αφορά και έδωσε πληροφορίες για την πρόληψη της νόσου. Ακόμη, μίλησε για τις μεθόδους εξέτασης που ακολουθούνται για να ανιχνευθεί η οστεοπόρωση και για τους τρόπους θεραπείας.

Τέλος, η κα Ευφροσύνη Δημαρά, εκπρόσωπος του Ελληνικού Συλλόγου Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση παρουσίασε σημαντικά στοιχεία από την έρευνα που έκανε ο Σύλλογος για την Ελλάδα, το πολύπλευρο έργο του καθώς και την κατάκτηση του πρώτου βραβείου από τον Σύλλογό μας, στο Παγκόσμιο Συνέδριο για τους Συλλόγους Οστεοπόρωσης, που πραγματοποιήθηκε στο Μαϊάμι των Ηνωμένων Πολιτειών το 2007 καθώς και το 1ο βραβείο στο Παγκόσμιο Συνέδριο για τους Συλλόγους Οστεοπόρωσης που διεξήχθη στο Ελσίνκι Φινλανδίας το 2013.

Μετά το τέλος της ομιλίας ακολούθησε διάλογος μεταξύ των ομιλητών και των συμμετεχόντων, πράγμα το οποίο έδωσε την ευκαιρία στους τελευταίους να συνομιλήσουν με το επιστημονικό πάνελ και να εκθέσουν τα ερωτήματά τους. Τέλος, οι επιστήμονες αλλά και η οργανωτική επιτροπή έδωσαν την υπόσχεση να επαναλάβουν ακόμη μεγαλύτερες δράσεις και στο μέλλον.
……………………………………………………………………………………………………………………………………………
Η Πεταλούδα, Σύλλογος Σκελετικής Υγείας όπως είναι η καινούργια επωνυμία του Ελληνικού Συλλόγου Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο, το μόνο επίσημα αναγνωρισμένο από το Διεθνές Ίδρυμα Οστεοπόρωσης (ΙΟF). Ιδρύθηκε το 1997, απευθύνεται στο κοινό και σαν κύριο στόχο έχει την ενημέρωση γύρω από την σκελετική υγεία, τη διατροφή, την άσκηση, τη ψυχολογία, την πρόληψη και τη αντιμετώπιση των νόσων που σχετίζονται με αυτή. Ο Σύλλογος έχει μέχρι σήμερα αναπτύξει ενεργό δράση και έργο τόσο μέσα στα όρια της Αττικής όσο και σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Η δραστηριότητά του επεκτείνεται στην ενημέρωση και συμβουλευτική μέσω ημερίδων, σεμιναρίων, συνεδρίων, επιδημιολογικών μελετών και ενημερωτικών εντύπων, τα οποία αναλύουν σημαντικά θέματα της σκελετικής μας υγείας. Πολύ σημαντικό έργο έχει να αναδείξει και στον τομέα της πρόληψης μιας και έχουν διεξαχθεί πάνω από 21.000 δωρεάν μετρήσεις οστεοπόρωσης/σκολίωσης σε όλη την Ελλάδα. Αποτέλεσμα της πολύχρονης αυτής προσπάθειας ήταν η Πεταλούδα, Σύλλογος Σκελετικής Υγείας να κατακτήσει την πρώτη θέση για την εξέχουσα πορεία του, μεταξύ 186 χωρών, στο Παγκόσμιο Συνέδριο που διεξήχθη στο Miami των Ηνωμένων Πολιτειών τον Δεκέμβριο του 2007 καθώς και το 1ο βραβείο μεταξύ 212 χωρών για τη δημιουργία της καλύτερης καμπάνιας δημοσιοποίησης (Best Media Campaign), στο Παγκόσμιο Συνέδριο των Συλλόγων για την Οστεοπόρωση που διεξήχθη στο Ελσίνκι της Φινλανδίας, τον Ιούνιο του 2013.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook