Η Ανάληψη μια από τις Ιστορικότερες και παλιές Συνοικίες του Ηρακλείου στο κέντρο της πόλης αλλάζει όψη λειτουργικά και αισθητικά δήλωσε ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Κουράκης που σήμερα υπέγραψε τη σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου που προέκυψε μετά από Ανοιχτό Δημόσιο Διαγωνισμό για την Ανάπλαση της Κεντρικής Πλατείας Αναλήψεως και δικτύου Πεζοδρόμων.
Το έργο είχε αρχικό προϋπολογισμό 1.750.000 € ευρώ , χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και σύμφωνα με τη σύμβαση θα ολοκληρωθεί σε 12 μήνες.
Οι παρεμβάσεις που θα γίνουν θα αλλάξουν την εικόνα όλης της περιοχής με αρκετές ιδιαιτερότητες αφού φιλοξενεί την εκκλησία της Ανάληψης του Σωτήρος, έναν από τους μεγαλύτερους ναούς της πόλης, που εξυπηρετεί τον εκκλησιασμό μεγάλου τμήματος της, αφού δεν υπάρχει άλλος ναός σε μεγάλη ακτίνα από την περιοχή.
Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο τόνισε ο Δήμαρχος που αναβαθμίζει μια ολόκληρη συνοικία αφού θα γίνει ανάπλαση και διαμόρφωση των κοινόχρηστων χώρων συνδέοντάς τη παράλληλα με τον υπόλοιπο αστικό ιστό του Ηρακλείου. 
Στις προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής επεσήμανε ο κ. Κουράκης είναι οι παρεμβάσεις σε όλες τις Συνοικίες και τις γειτονιές του Ηρακλείου με στόχο την καλύτερη ποιότητα ζωής των Δημοτών με τη δημιουργία σύγχρονων υποδομών αξιοποιώντας ταυτόχρονα όλους τους Δημόσιους χώρους και αποδίδοντάς τους στους πολίτες.
Τι αλλάζει στη Συνοικία της Ανάληψης
– Θα γίνει η διαμόρφωση της Κεντρικής Πλατείας Αναλήψεως (εξωτερικός Προμαχώνας Αγίου Δημητρίου) ενώ θα δημιουργηθεί ένα δίκτυο πεζοδρόμων γύρω από τη Πλατεία με στόχο την συνολική αναβάθμιση όλης της γειτονιάς με παράλληλη ανάδειξη των ιστορικών μνημείων.
– Ο ναός της Ανάληψης του Κυρίου στο κέντρο της πλατείας ως σημείο αναφοράς, με τις πλάγιες εισόδους του να έχουν άμεση πρόσβαση σε αυτή, ενώ η κύρια δυτική είσοδος παραμένει σε επαφή με πεζόδρομο ήπιας κυκλοφορίας οχημάτων για την εξυπηρέτηση των κυκλοφοριακών αναγκών του ναού.
– Κατασκευή πεζοδρομίων και δικτύου όμβριων υδάτων, 
αύξηση του Πρασίνου με φυτεύσεις δέντρων,νέα φωτιστικά,τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού (παγκάκια,κάδοι απορριμάτων κ.α)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook