Νέες κινήσεις ύποπτων λογαριασμών μέσω των οποίων φέρεται να διακινήθηκαν παράνομα χρηματικά ποσά για τα εξοπλιστικά προγράμματα μελετούν τώρα οι ανακριτές. Ενώπιον τους θα βρεθεί την Πέμπτη για να απολογηθεί ο εφοπλιστής Μιχάλης Ματαντός, εκπρόσωπος της εταιρείας ΜΙΕ, ο οποίος κατηγορείται για δωροδοκία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Οι κατηγορίες που του αποδίδονται αφορούν στον κεντρικό ρόλο τον οποίο διαδραμάτισε η εταιρία του στην υπόθεση των υποβρυχίων και στη διακίνηση μεγάλων χρηματικών ποσών που δόθηκαν για «ωφέλιμες πληρωμές».

Τα νέα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι ανακριτές της υπόθεσης Γαβριήλ Μαλλής και Γιάννης Σταυρόπουλος τα μελετούν και τα αντιπαραβάλλουν με δεδομένα της δικογραφίας και ισχυρισμούς κατηγορουμένων.

Στις αρχές Φεβρουαρίου αναμένεται να έρθουν στην Ελλάδα ελβετοί εισαγγελείς οι οποίοι θα λάβουν καταθέσεις στις φυλακές από τους ήδη καταδικασμένους για παράνομες αμοιβές Άκη Τσοχατζόπουλο, Βίκυ Σταμάτη και Νίκο Ζήγρα.

Οι καταθέσεις αυτές θα γίνουν στο πλαίσιο έρευνας που διενεργούν για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, με επίκεντρο δύο συγκεκριμένους λογαριασμούς οι οποίοι σχετίζονται με τον πρώην υπουργό και τον εξάδελφο του και δέχθηκαν ποσά που φέρεται να σχετίζονται με εξοπλιστικά προγράμματα του ΥΕΘΑ.

in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook