Μέσα σε όλα τα \”ιστορικά επιχειρήματα\” που χρησιμοποίησε ο Χριστόδουλος Ξηρός στην προκήρυξη – μανιφέστο, μέσω διαδυκτίου, ανέφερε και μια φράση αρκετά γνωστή, από ένα τραγούδι που ερμηνεύει ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου.
Η αλήθεια είναι οτι το τραγούδι περιέχει φράσεις του ίδιου του Καραϊσκάκη που προσαρμόστηκαν από τον ηθοποιό Νίκο Καλογερόπουλο σε ερμηνεία Βασίλη Παπακωνσταντίνου. Πρόκειται για τραγούδι που \”έντυσε\” την ταινία του Νίκου Καλογερόπουλου “Οι ιππείς της Πύλου” και είχε μάλιστα κοπεί πέρσι από το ΕΣΡ. 
Έγινε γνωστό με τον τίτλο «Καραϊσκάκης» ή «Άμα γυρίσω θα τους γα…σω» και έχει κάποια εκατομμύρια \”χτυπήματα\” στο διαδύκτιο. Ο μεγάλος αγωνιστής του 1821 Γεώργιος Καραϊσκάκης, σχεδόν ανίκητος στις αντάρτικες μάχες του με τους Τούρκους, ήταν γνωστός για το… βρώμικο του στόμα, τον δύσκολο και ευέξαπτο χαρακτήρα του, την απίστευτη ανδρεία του και ο Νίκος Καλογερόπουλος τα συνέδεσε με την σημερινή κατάσταση της χώρας
Όπως συνηθίζονταν εκείνη την εποχή, ακόμα και μεταξύ αντιπάλων υπήρχε αλληλογραφία και μέσα στις επιστολές του Καραισκάκη έχει διασωθεί και μια φράση: 
«Έλα, σκ…, έλα Εβραίε, απεσταλμένε από τους γύφτους, έλα ν’ ακούσεις τα κερατά σας, -γ… την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Τι θαρεύσετε κερατάδες… Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε από ημάς συνθήκην με έναν κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χ… και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την π…» – Άμα ζήσω, θα τους γ… Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον π… \”
Ο εξαίρετος καλλιτέχνης που το μελοποίησε, ο ηθοποιός Νίκος Καλογερόπουλος, για την ταινία του «Οι ιππείς της Πύλου», είχε στείλει και εκείνος τότε τα δικά του χαιρετίσματα στην εξουσία: «Εγώ τα έχω τραγουδήσει και τα έχω πει ξανά και ξανά και με το τραγούδι για τον Καραϊσκάκη, που το έχω γράψει από την ψυχή μου και δεν έχω ζητήσει καν δικαιώματα. Ποιοι σύγχρονοι κατακτητές, καλέ; Δεν τους βλέπεις όλους αυτούς τους νενέκους, τους τροϊκανούς και τους Ευρωπαίους; Ένα μάτσο τεχνοκράτες χωρίς όραμα, ούτε ουσία. Μπροστά τους, ο Ζισκάρ ντ’ Εστέν και οι όμοιοί του φαντάζουν εξτρεμιστές».
Ακούστε το μελοποιημένο τραγούδι εδώ

\"\"

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook