«Αγαπητέ συνδρομητή, έχετε καταγραφεί σαν συμμετέχων σε μια μαζική αναταραχή». Αυτό ήταν το μήνυμα που έλαβαν στα κινητά τους χιλιάδες πολίτες που βρέθηκαν κοντά στις περιοχές όπου έγιναν χθες διαδηλώσεις στο Κίεβο! 
Η ουκρανική κυβέρνηση φαίνεται πως χρησιμοποιεί την τεχνολογία και εντοπίζει όσους βρίσκονται σε περιοχές που γίνονται διαδηλώσεις. Οι αρχές δεν αρκούνται εκεί όμως, καθώς έστειλαν μαζικά μηνύματα σε πλήθος πολιτών, τα κινητά των οποίων εντοπίστηκαν κοντά στα επεισόδια.
Η απόστολή μηνυμάτων στους διαδηλωτές έρχεται σε συνέχεια πρόσφατου νόμου που ψηφίστηκε στην Ουκρανία και σύμφωνα με τον οποίο η συμμετοχή σε μια διαδήλωση που κρίνεται βίαια τιμωρείται με ποινή φυλάκισης. Ο νόμος αυτός μάλιστα εφαρμόστηκε κατά τα χθεσινοβραδινά επεισόδια, ακολουθώντας ένα παρόμοιο που εφαρμόζεται εδώ και καιρό στη γειτονική Ρωσία. 
Παρόλ\’ αυτά, φαίνεται πως η αποστολή προσωπικών μηνυμάτων στους διαδηλωτές δεν έφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα, καθώς λίγες ώρες μετά τα μεσάνυσχτα, όταν έγινε η αποστολή, νέες μαζικές διαδηλώσεις ξέσπασαν στο Κίεβο. 
protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook