Σε αντιπαράθεση μεταξύ των δύο συγκατηγορουμένων Παναγιώτη Σαξώνη και Μιχάλη Λεμούσια έχει εξελιχθεί η δίκη για την υπόθεση υπεξαίρεσης στα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για τη δίκη στην οποία είναι κατηγορούμενος και ο πρώην δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος και στην οποία ο Αλέξης Κούγιας ζητά να κληθούν για να καταθέσουν οι : Δέσποινα Βανδή, Έλλη Κοκκίνου, Σάκης Ρουβάς, Βασίλης Καρράς και Σταμάτης Γονίδης.


Την ώρα που κατέθετε η οικονομική επιθεωρήτρια Αναστασία Τσεμπερά, έλαβε το λόγο ο συνήγορος του Μ. Λεμούσια και ζήτησε να κληθούν οι καλλιτέχνες καθώς, όπως εξήγησε και στο newpost ο Αλέξης Κούγιας:

«Η οικονομική επιθεωρήτρια υιοθέτησε ότι ο κ. Σαξώνης είχε κάποια εισοδήματα από μια "ταβέρνα", όπως είπε. Εμείς όμως γνωρίζουμε ότι είχε ένα κέντρο διασκέδασης πολλών χιλιάδων θέσεων, στο οποίο κατά καιρούς έχουν εμφανιστεί οι συγκεκριμένοι καλλιτέχνες».


Στο μεταξύ, για«αδικαιολόγητη αύξηση εκροής μετρητών» από τα δημοτικά ταμεία κατά τη διοίκηση του Β. Παπαγεωργόπουλου έκανε λόγο, στο δεύτερο κομμάτι της σημερινής πολύωρης κατάθεσής της, η οικονομική επιθεωρήτρια Αναστασία Τσεμπερά, αντιπαραθέτοντας στοιχεία.

Σε ερώτηση του δικαστηρίου για το ποιος αποφάσιζε πόσα χρήματα θα "βγουν" από τα δημοτικά ταμεία, η βασική μάρτυρας στην υπόθεση, «υπέδειξε» τον διευθυντή της ταμειακής υπηρεσίας σε συνεννόηση με τη διοίκηση του Δήμου.

Επεσήμανε ακόμη ότι ο πρώην ταμίας, καταδικασθείς επίσης σε ισόβια κάθειρξη, Παναγιώτης Σαξώνης, είχε το ελεύθερο να παίρνει όποτε κι όσα χρήματα ήθελε από τα ταμεία, επαναλαμβάνοντας ότι ο συγκεκριμένος υπάλληλος ήταν το "αγαπημένο παιδί" του Δήμου.

newpost.gr