Συνάντηση με έμφαση τις υποδομές και την τοπική ανάπτυξη πραγματοποιήθηκε σήμερα στο δήμο Σητείας παρουσία του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, και την συμμετοχή της αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Λασιθίου Πελαγίας Πετράκη, του δημάρχου Σητείας Θεόδωρου Πατεράκη, των Περιφερειακών Συμβούλων Νεκτάριου Παπαβασιλείου, Νεκτάριου Φυγιετάκη, δημοτικών συμβούλων, εκπροσώπων φορέων-παραγωγικών τάξεων αλλά και υπηρεσιακών στελεχών.
Η συνάντηση-σύσκεψη, στην οποία παραβρέθηκε ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας Ευγένιος, έγινε σε θετικό κλίμα ενώ ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις για τα τοπικά έργα υποδομής στο λιμάνι, στο αεροδρόμιο, στο οδικό δίκτυο κ.α. Μάλιστα αναφερόμενος στα έργα οδικής ασφάλειας ανακοίνωσε ότι στις 4 Φεβρουαρίου θα δημοπρατηθεί το έργο Παχιά Άμμος-Σητεία με προϋπολογισμό 1,5 εκ. ευρώ.
Παράλληλα ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στα έργα της ευρύτερης περιοχής της Σητείας που θα πρέπει να ενταχθούν στη νέα Προγραμματική περίοδο 2014-2020, ενώ έγινε γνωστό ότι ανάλογες συσκέψεις θα ακολουθήσουν στους υπόλοιπους δήμους του Λασιθίου αλλά και όλης της Κρήτης. Ο Περιφερειάρχης εξειδίκευσε το νέο ΕΣΠΑ, στην αξιοποίηση των πόρων του, καθώς και την διεκδίκηση από την Περιφέρεια Κρήτης πρόσθετων πόρων. Ο κ. Αρναουτάκης ανακοίνωσε ότι ο στόχος της Περιφέρειας, που υλοποιείται ήδη, είναι να υπάρξουν παρεμβάσεις σε όλες τις περιοχές-χωριά της Κρήτης. Παράλληλα κάλεσε την Κτηματική Υπηρεσία του δημοσίου να επιταχύνει τις διαδικασίες ώστε να γίνουν συντομότερα οι απαιτούμενες απαλλοτριώσεις προκειμένου να έχουμε την ένταξη περισσότερων έργων στο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020. 
«Ήταν μια σημαντική σύσκεψη με το δημοτικό συμβούλιο και τους φορείς της Σητείας για τα έργα που υλοποιούνται στην παρούσα προγραμματική περίοδο 2007-2013 αλλά και αυτά που θα ενταχθούν στο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020. Συζητήσαμε για τα έργα που έχουν ξεκινήσει στο δήμο Σητείας τόσο από τα ΟΣΑΠΥ (Ολοκληρωμένα Σχέδια Ανάπτυξης Περιοχών Υπαίθρου) όσο και από τα Αστικά Ολοκληρωμένα, τους βιολογικούς κ.α. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να ολοκληρωθεί το αεροδρόμιο Σητείας, να ολοκληρωθούν οι παρεμβάσεις στο λιμάνι, τα έργα οδικής ασφάλειας στο οδικό δίκτυο Άγιος Νικόλαος-Σητεία, Χαμέζι-Σητεία όπου σύντομα θα εγκατασταθεί ο εργολάβος, ενώ στις 4 Φεβρουαρίου θα δημοπρατηθεί το έργο Παχιά Άμμος-Σητεία μια σημαντική οδική παρέμβαση προϋπολογισμού 1,5 εκ. ευρώ» και πρόσθεσε: 
«Πρέπει να συνεργαζόμαστε καλύτερα με όλους τους φορείς που θέλουν να υλοποιήσουν έργα μεγάλα όπως είναι ο ΒΟΑΚ, πρέπει να δούμε τι μελέτες υπάρχουν, επίσης για το Νότιο Οδικό Άξονα, και παράλληλα πως η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου να βοηθήσει γρηγορότερα ώστε να έχουμε την κήρυξη των απαλλοτριώσεων για την ένταξη έργων στη νέα προγραμματική περίοδο. Παράλληλα τα εγγειοβελτιωτικά έργα τα οποία έχουν εγκριθεί από την προηγούμενη περίοδο, και σε αυτά είχαν βοηθήσει πάρα πολύ ως υφυπουργός ο Μιχάλης Καρχιμάκης για την ένταξη τους σε συνεργασία με την Περιφέρεια και το δήμαρχο. Σημαντικά εγγειοβελτιωτικά έργα που θα δώσουν ανάπτυξη στην ενδοχώρα της ευρύτερης περιοχής».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook