«Τα όποια φαινόμενα ρατσιστικής βίας και νεοναζισμού στην Ελλάδα αποτελούν μεμονωμένες περιπτώσεις» τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου από τις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται και παρέλαβε εκ μέρους της Ελληνικής Προεδρίας τις συστάσεις της Διεθνούς Αμνηστίας.
Ακόμη, ο κ. Αθανασίου υπογράμμισε ότι «ο ελληνικός λαός δεν συγκινείται από τέτοιου είδους ιδέες», όπως είναι αυτές της ρατσιστικής βίας και του νεοναζισμού. 
Άλλωστε, προσέθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, «τα περιστατικά αυτά επικρίθηκαν από ολόκληρη την κοινωνία και το σύνολο του πολιτικού κόσμου».
Ακόμα, ο κ. Αθανασίου ανέφερε ότι «ένας από τους βασικούς στόχους της Ε.Ε. είναι η προαγωγή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τόσο στο εσωτερικό της όσο και στον υπόλοιπο κόσμο» και επισήμανε ότι «η Ελληνική Προεδρία θα εργαστεί στην κατεύθυνση της ενσωμάτωσης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις πολιτικές της Ένωσης και της καλύτερης δυνατής διασφάλισης της συνοχής της πολιτικής για τα ανθρώπινα δικαιώματα στο εσωτερικό και στο εξωτερικό της Ε.Ε.».
Από την πλευρά της η ανώτερη σύμβουλος νομικών υποθέσεων και ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης Natacha Kazatchkine παρουσίασε στον κ. Αθανασίου τα σημεία των συστάσεων της Διεθνούς Αμνηστίας και ανέφερε: 
«Η Ε.Ε. θα πρέπει να θέσει την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην πρώτη γραμμή της δράσης της. Η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων θα πρέπει να ενσωματωθεί στους στρατηγικούς προσανατολισμούς του νέου πολυετούς προγράμματος για την Δικαιοσύνη και τις εσωτερικές υποθέσεις. Ο χώρος της ελευθερίας, της ασφάλειας και της δικαιοσύνης θα πρέπει να δομηθεί γύρω από την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».
Σύμφωνα με ανακοίνωσή του υπουργείου Δικαιοσύνης, οι συστάσεις της Διεθνούς Αμνηστίας αναφέρονται στην προσχώρηση της Ε.Ε. στην Ευρωπαϊκή Σύσταση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), την μάχη εναντίον των διακρίσεων, τα δικαιώματα των Ρομά και των γυναικών, την εταιρική υπευθυνότητα και την μεταχείριση μεταναστών και αιτούντων άσυλο. 
protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook