Με ημερομηνία διεξαγωγής την 8η Φεβρουαρίου 2014, το TEDxHeraklion φιλοδοξεί να συσπειρώσει τις δημιουργικές φωνές, να πυροδοτήσει το διάλογο μεταξύ των πιο δραστήριων μυαλών και να αναδείξει τα στοιχεία που κάνουν την Κρήτη και τους ανθρώπους της, να προχωράνε μπροστά.
Η θεματική του πρώτου TEDx event της Κρήτης είναι τα Σταυροδρόμια (Crossroads)
Πηγή έμπνευσης ο χαρακτήρας και η πορεία του νησιού, ένα σταυροδρόμι πολιτισμών, τεχνών και ανθρώπων, πλούσιο σε επιρροές και επιδράσεις.
Περισσότερες από 10 ομιλίες θα βοηθήσουν να περιπλανηθούμε στα σταυροδρόμια των εποχών μας, αλλά κυρίως θα ενεργοποιήσουν τη σκέψη και τις επιλογές για την πορεία που έχουμε μπροστά.
Μεταξύ αυτών, η κ. Π.Ποϊράζη, προϊστάμενη ερευνήτρια στο Ι.Τ.Ε., θα περιγράψει πώς τα υπολογιστικά συστήματα μπορούν να δείξουν το δρόμο για την κατανόηση του ανθρώπινου νου, ο βραβευμένος φωτογράφος Στ.Παπαρδελας θα σταθεί στον ενθουσιασμό τού να επιλέγεις το σταυροδρόμι που υπόσχεται τη μεγαλύτερη περιπέτεια και ξεπερνάει τα συμβατικά όρια, ενώ ο Αλ.Ν.Χρηστάκης, σχεδιαστής κοινωνικών συστημάτων, θα χαράξει το μονοπάτι για τη Συμμετοχική Δημοκρατία και την επιστήμη του διαλόγου.
Ο χώρος διεξαγωγής: η πλέον κατάλληλη και δημιουργική ατμόσφαιρα, το σημείο που ταιριάζει απόλυτα στο διαδραστικό χαρακτήρα της συμμετοχής σε ένα TEDx event: το Ενυδρείο Κρήτης, σε μία ημέρα που ο χώρος του Cretaquarium θα είναι ανοιχτός αποκλειστικά για τους συμμετέχοντες του TEDx Heraklion.
Μέσα στις επόμενες ημέρες ανακοινώνεται και η διάθεση των εισιτηρίων, από το www.tedxheraklion.com
Σχετικά
Το TED είναι μια διεθνής κίνηση που ξεκίνησε πριν από, περίπου, 30 χρόνια στην Αμερική και σιγά σιγά μεταδόθηκε σε όλο τον κόσμο. Τα TEDx events είναι ανεξάρτητες εκδηλώσεις, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που ξεχωρίζουν για τον χαρακτήρα τους: στοχεύουν πρωτίστως στον τοπικό παράγοντα, πυροδοτώντας συζητήσεις και συνδέσεις μεταξύ των παρευρισκομένων. Αναπόσπαστο κομμάτι της φιλοσοφίας αποτελεί η πλήρως εθελοντική συνεισφορά των διοργανωτών και η υποστήριξη των χορηγών που δίνουν τη δυνατότητα να πραγματοποιηθεί αυτή η μέρα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook