Σοκαριστική είναι η καταγγελία ότι ένας δάσκαλος στην Άρτα προέτρεψε τους συμμαθητές ενός 8χρονου αγοριού να τον χαστουκίσουν για τιμωρία, επειδή ήταν ζωηρός την ώρα του μαθήματος.

Ο 50χρονος κρατείται από το απόγευμα της Τρίτης 21 Ιανουαρίου στο Αστυνομικό Τμήμα της Άρτας και θα οδηγηθεί το μεσημέρι της Τετάρτης στον Εισαγγελέα, ύστερα από καταγγελία που έκανε η μητέρα του μαθητή, ο οποίος φοιτεί στη δευτέρα Δημοτικού.

Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε η μητέρα του 8χρονου στους αστυνομικούς, ο δάσκαλος ακινητοποίησε το 8χρονο παιδί της και έδωσε εντολή στους άλλους συμμαθητές του, ένας - ένας να το χαστουκίζουν, ενώ τοποθέτησε στην πόρτα της αίθουσας, δύο άλλους μαθητές, ώστε να μην μπορέσει να διαφύγει.

Η διευθύντρια του σχολείου, Κλ. Βασιλείου δήλωσε ότι ο δάσκαλος που έκανε αυτή την ενέργεια έκανε αναπλήρωση ωραρίου της δασκάλας του 8χρονου.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, Ν. Τριανταφυλλάκης, ο δάσκαλος έχει κινητικά προβλήματα και πάντα βάζει παιδιά να φυλάνε την πόρτα.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, η "τιμωρία" έγινε επειδή το 8χρονο αγόρι ήθελε να βγει από την τάξη.

Ο κ. Τριανταφυλλάκης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, αποκάλυψε ότι ο δάσκαλος είχε δώσει δικαιώματα με τη συμπεριφορά του στο παρελθόν, καθώς υπήρχαν μεμονωμένες καταγγελίες και για άλλα περιστατικά κατά τη θητεία του στο ίδιο σχολείο.

Το μεσημέρι της Τρίτης, ο μικρός μαθητής γύρισε έντρομος το μεσημέρι στο σπίτι του και είπε όλα όσα συνέβησαν στην μητέρα του, η οποία τον μετέφερε στο νοσοκομείο της Άρτας.

Εκεί, η γνωμάτευση των γιατρών αναφέρει σοβαρά τραύματα στο πρόσωπο του 8χρονου.

news.gr