Σε κάθειρξη 5 χρόνων καταδικάστηκε ερήμην από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων μια Καλαματιανή που έπαιρνε παράνομα τη σύνταξη Εθνικής Αντίστασης του αδελφού της, ως άγαμη, ενώ ήταν χωρισμένη και με παιδί.

Οπως κατέθεσε χθες στο δικαστήριο ο εκπρόσωπος του Μετοχικού Ταμείου Στρατού, η κατηγορούμενη έχει εισπράξει συνολικά 98.000 ευρώ από το 1987 οπότε ως άγαμη αδελφή αγωνιστή της Αντίστασης -ο οποίος εκτελέστηκε το 1944 από τους Γερμανούς- ζήτησε να της χορηγήσει σύνταξη το Ταμείο. Σημειώνεται ότι το Ταμείο ήταν αυτό που έκανε την καταγγελία και διερευνήθηκε η υπόθεση από την Εισαγγελία.

Ο μάρτυρας τόνισε ακόμη πως το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης το οποίο είχε τότε καταθέσει η κατηγορούμενη στο Ταμείο ήταν αναλυτικότατο ως προς την οικογενειακή κατάσταση όλων των αδελφών της οικογένειας, αλλά δεν ανέφερε ότι η ίδια παντρεύτηκε και χώρισε 4 χρόνια μετά, έχοντας αποκτήσει και ένα γιο στο γάμο της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εισαγγελέας πρότεινε ποινή κάθειρξης 8 χρόνων για την κατηγορούμενη, ενώ το δικαστήριο έδωσε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεσή της και έτσι η γυναίκα δεν θα οδηγηθεί στις φυλακές για την απάτη σε βάρος του Δημοσίου.

Πρόκειται για την περίπτωση που είχε παραπεμφθεί για να εκδικαστεί στο Εφετείο Κακουργημάτων, μετά τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης που είχε παραγγείλει ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Καλαμάτας Δημήτρης Σταύρου. Οπως είχε γράψει πριν από περίπου 10 μέρες η "Ε", δύο ακόμη περιπτώσεις βρίσκονται στην Ανάκριση, προκειμένου να ελεγχθεί αν πληρούσαν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης πρόσωπα που ο Αρειος Πάγος είχε δώσει εντολή να ελεγχθούν, μετά από σχετικές καταγγελίες.

newpost.gr/eleftheriaonline.gr