Με ανακοίνωσή της η Ανοιχτή Επιτροπή Αγώνα Ιεράπετρας καλεί τους πολίτες να συμμετέχουν στην Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Ιανουαρίου στις 5:30 το απόγευμα στην αίθουσα "Μαρία Λιουδάκη".

Η ανακοίνωση αναλυτικά αναφέρει:

"Λίγες μέρες πριν το τέλος του Γενάρη, το νοσοκομείο Ιεράπετρας παραμένει με ένα μόνο παθολόγο και χωρίς παθολογική κλινική 25 μέρες το μήνα.

Ήδη από το Φλεβάρη του 2013 ήταν γνωστό ότι το πρόβλημα θα παρουσιαστεί μέσα στο καλοκαίρι -όπως και έγινε- και ουδείς αρμόδιος φρόντισε να το αντιμετωπίσει εγκαίρως.

Έντεκα μήνες μετά, η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, με τις ευθύνες να μεταφέρονται από τον υποδιοικητή στον υπερδιοικητή των Νοσοκομείων του Ν. Λασιθίου και από εκείνον στο υπουργείο και το διοικητή της 7ης ΥΠΕ ή, στη χειρότερη περίπτωση, στους γιατρούς που δεν αποδέχονται την τοποθέτησή τους στο νοσοκομείο μας.

Εδώ και καιρό, ονόματα γιατρών παρουσιάζονται και αποσύρονται, δεσμεύσεις λαμβάνονται και αναιρούνται με πρόφαση το ότι προσκρούουν σε χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες και το αποτέλεσμα παραμένει: οι κάτοικοι της Ιεράπετρας στερούμαστε μια από τις βασικότερες κλινικές, ταλαιπωρούμαστε από νοσοκομείο σε νοσοκομείο και διακινδυνεύουμε την υγεία και τη ζωή των ανθρώπων μας.

Ακόμη παραπέρα, όσο το πρόβλημα παραμένει και διαιωνίζεται δίπλα στα υπόλοιπα μεγάλα προβλήματα υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης του νοσοκομείου μας και του Εθνικού Συστήματος Υγείας, συνολικά, τόσο το νοσοκομείο Ιεράπετρας απαξιώνεται και απειλείται με εγκατάλειψη και διάλυση.

Αν το σχέδιο τους, όπως διαφαίνεται, είναι να οδηγήσουν, με αυτό τον ύπουλο τρόπο, στη συρρίκνωση του νοσοκομείου μας και την αφαίρεση του δικαιώματος μας να έχουμε άμεση πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας, να το ξεχάσουν.

Οι αγώνες που έχουμε δώσει για το δικαίωμά μας στη Δημόσια Δωρεάν Υγεία, με αποκορύφωμα τα τελευταία χρόνια, δεν έχουν προηγούμενο, θα έχουν όμως ανάλογη συνέχεια.

Αν το νέο επικοινωνιακό κόλπο για να κάμψουν την αντίστασή μας είναι η δήθεν καλοπροαίρετη προσπάθεια διαχείρισης των τραγικών ελλείψεων με τη συγκέντρωση των περισσότερων εφημερευόντων κλινικών σε ένα νοσοκομείο του νομού, ώστε δήθεν να μην ταλαιπωρούμαστε, τους απαντάμε ότι δεν μας πείθει το ενδιαφέρον τους.

Ο μόνος τρόπος να μην ταλαιπωρούμαστε και να μην κινδυνεύουμε είναι να στελεχωθούν και να χρηματοδοτηθούν, από τον κρατικό προϋπολογισμό, όλα τα επιμέρους νοσοκομεία, ώστε να λειτουργούν με πληρότητα και ασφάλεια.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΗ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

• Την άμεση και μόνιμη κάλυψη των κενών στην παθολογική και τη χειρουργική κλινική.

• Την άμεση πρόσληψη του μόνιμου ιατρικού, τεχνικού, διοικητικού και άλλου προσωπικού που χρειάζεται για την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου.

• Την επαρκή χρηματοδότησή από τον κρατικό προϋπολογισμό.

• Την αυτόνομη διοίκηση του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, ώστε να έχει το δικό του προσωπικό και τη δική του χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και να πάψει να αποτελεί δεξαμενή κάλυψης των αναγκών άλλων νοσοκομείων εντός και εκτός νομού.

• Καθολική, δωρεάν πρόσβαση όλων στις υπηρεσίες υγείας.

Συζητάμε και Αποφασίζουμε Όλοι Μαζί στην ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ την ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ,
στις 5.30 ΜΜ, στην Αίθουσα ΜΑΡΙΑ ΛΙΟΥΔΑΚΗ