Η σύμβαση για την εγκατάσταση και λειτουργία Μαγνητικού Τομογράφου στο Νοσοκομείο Χανίων, υπεγράφη σήμερα το πρωί μεταξύ της διοίκησης του ιδρύματος και της αναδόχου εταιρείας.
Παράλληλα προχωρά η διαδικασία για την απόκτηση και του υπόλοιπου ιατρικού εξοπλισμού, ο οποίος εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ μετά απο προσπάθειες της διοίκησης, όπως είναι νέες κλίνες και άλλος αναγκαίος εξοπλισμός στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, αλλά και νέες θερμοκοιτίδες στην Μονάδα Νεογνών, προκειμένου να αντικατασταθεί ο εξοπλισμός που υπήρχε απο την ίδρυση του νέου νοσοκομείου, το 2000.
Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Χανίων κ.Χαράλαμπος Δουλγεράκης μιλώντας στο Flashnews.gr, χαρακτήρισε ως πολύ σημαντική ημέρα την σημερινή \”καθώς ολοκληρώνονται οι γραφειοκρατικές και χρονοβόρες διαδικασίες του ΕΣΠΑ και αποκτούμε ένα μηχάνημα υψηλής τεχνολογίας, όπως είναι ο μαγνητικός τομογράφος, ο οποίος θα εξυπηρετεί και τους ασθενείς του Ρεθύμνου.
Εντός του επόμενου τριμήνου, 22 Απριλίου είναι η συμβατική προθεσμία, η εταιρεία με την οποία συνυπογράψαμε την σύμβαση θα πρέπει να μας παραδόσει τον μαγνητικό τομογράφο σε λειτουργία.
Στο μεταξύ θα διαμορφωθεί κατάλληλα ο χώρος στον οποίο θα τοποθετηθεί ο μαγνητικός τομογράφος\”.
Σε ότι αφορά στο προσωπικό το οποίο θα χειρίζεται τον μαγνητικό, ο κ.Δουλγεράκης είπε:
\”Το προσωπικό υπάρχει – παρά του ότι από το 2011 που ξεκίνησε η προσπάθεια απόκτησης του μαγνητικού έχουν γίνει πολλές συνταξιοδοτήσεις – αλλά έχουμε στείλει γιατρούς και τεχνολόγους για να εκπαιδευτούν. Θα συμπληρώσουμε το προσωπικό μας κυρίως σε τεχνολόγους, αλλά ο μαγνητικός θα λειτουργήσει οπωσδήποτε τον ερχόμενο Απρίλιο.\”
Στο μεταξύ προχωρούν οι διαδικασίες για απόκτηση επιπλέον εξοπλισμού στο Νοσοκομείο μέσω εντάξεων που έγιναν στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ. 
Όπως είπε ο κ.Δουλγεράκης \”ήδη έχουμε στείλει 9 συμβάσεις για έλεγχο από την Διαχειριστική αρχή στο Ηράκλειο, που σημαίνει πως το επόμενο χρονικό διάστημα θα προχωρήσουμε στην απόκτηση νέου ιατρικού εξοπλισμού στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, στην Μονάδα Νεογνών και σε άλλα τμήματα.
Επίσης σε ότι αφορά στην προμήθεια νέου αξονικού τομογράφου, η διαδικασία μέσω της ΔΥΠΕ είναι σε πολύ καλή πορεία και δεν αποκλείεται στο επόμενο τρίμηνο να υπογράψουμε και την σύμβαση για νέο αξονικό τομογράφο\”.
Όπως είπε ο Διοικητής του Νοσοκομείου Χανίων, εχει ήδη ξεκινήσει ο προγραμματισμός της προσπάθειας για εντάξεις έργων στο νέο Ευρωπαικό πρόγραμμα στήριξης.
Ναπολέων Σαραντίδης
sarantidis@flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook